Koronavírus zabil hokej, nočná mora. Takto reagujú zahraničné médiá na ukončené majstrovstvá

TA3 TASR
30.12.2021 13:35

Predčasne ukončené majstrovstvá sveta hokejistov do 20 rokov v kanadských mestách Edmonton a Red Deer rozhnevali hráčov i divákov. Niektorí hovoria o krádeži šampionátu, chladné nezostali ani zahraničné médiá.

Koronavírus zabil hokej, nočná mora. Takto reagujú zahraničné médiá na ukončené majstrovstvá
TASR/AP

Juniorské majstrovstvá sveta pre šíriaciu sa nákazu museli predčasne ukončiť. Svetové médiá reagovali s pobúrením. "Hráči, predovšetkým tí, ktorí boli ubytovaní v Red Deere, neboli počas turnaja v uzavretej bubline. Skôr to bola bublina dosť deravá. Vyšlo najavo, že do hotela mala bežne prístup verejnosť," napísal český portál iSport.cz.

O "krádeži šampionátu" hovorí kanadský Edmonton Sun. "Ukradli šampionát - hráčom, fanúšikom i hokejovým komunitám. Dvaja Američania, jeden Čech, jeden Rus - štyri pozitívne prípady stačili IIHF, aby zrušila celé majstrovstvá sveta juniorov, týždeň pred súbojom o zlato," uviedli s tým, že dôvody na zrušenie boli vraj len obavy zo šírenia vírusu.

Podľa kanadského TSN hráči neskrývali sklamanie. "Na tento turnaj sa veľmi tešili, znamenal pre nich veľmi veľa. Napríklad slovenskí reprezentanti boli takí nadšení, že tu môžu byť, cítili veľkú šancu dosiahnuť úspech, na ktorý ich krajina dlho čaká. Vedeli, že majú dobrý tím, a aj v prvých dvoch zápasoch predviedli dobré výkony napriek prehrám. Po oznámení o zrušení si urobili spoločnú tímovú fotografiu, bolo im veľmi ľúto, že nemôžu pokračovať," opísali aj dojmy slovenskej strany.

Ruská Gazeta použila ostrejšie vyjadrenia, keď napísala, že "koronavírus zabil hokej". Ruský Sport Express zase hovorí o "sebadeštrukcii svetového hokeja". "Olympiáda bude bez hráčov NHL, juniorské majstrovstvá sveta zrušili, akú nočnú moru by sme mali očakávať ďalej? Momentálne najviac smútia mladí chalani, ktoré prišli o možnosť splniť si svoje sny, a organizátori, ktorí rátajú finančné straty," uviedli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok