NHL: New Jersey v zostave so Studeničom uspeli na ľade Buffala, Capitals zdolali Nashville

TA3 TASR
30.12.2021 07:30

Hokejisti New Jersey v zostave so slovenským útočníkom Mariánom Studeničom uspeli v zápase NHL na ľade Buffala 4:3.

NHL: New Jersey v zostave so Studeničom uspeli na ľade Buffala, Capitals zdolali Nashville
TASR/AP

Studenič, ktorého si Devils stiahli pred stretnutím z taxi tímu, vyslal počas vyše 12 minút na ľade dve strely na bránku. Ďalší útočník "diablov" Tomáš Tatar je na koronavírusovom protokole rovnako ako obranca Washingtonu Martin Fehérváry.

 Devils ukončili sériu prehier, ktorá sa zastavila na čísle šesť. Zhodne gólom a dvoma asistenciami k tomu pomohli Jack Hughes a Jesper Bratt, ich spoluhráč z útoku Jegor Šarangovič mal bilanciu 1+1. "Myslím si, že sme boli v pekne hlbokej diere. Preto sme boli aj trochu radi, že sme mohli počas predĺženej vianočnej prestávky načerpať nové sily a vyjsť potom nabudení na ľad. Chceli sme po pauze odštartovať víťazne a je skvelé, že sa nám to podarilo," povedal pre web nhl.com Hughes. V drese Sabres dvakrát skóroval Tage Thompson, jeden gól vo svojom profiligovom debute strelil obranca Ethan Prow.

Prvý zápas za "šable" odohral krídelník Alex Tuch, ktorý prišiel do Buffala v novembri v rámci výmeny za Jacka Eichela, no až doteraz si doliečoval zranenie ramena. Premiéru v novom tíme ozdobil asistenciou pri prvom góle Thompsona. Tuch sa narodil v meste Syracuse v štáte New York a vyrastal ako veľký fanúšik Buffala: "Tým, že môžem za tento tím hrať, sa mi splnil detský sen. Z prehry sme však skutočne sklamaní."

Capitals zdolali Nashville 5:3 a po siedmich zápasoch uťali víťaznú šnúru Predators. Najväčšiu zásluhu na triumfe Washingtonu mal obranca John Carlson, autor gólu a troch asistencií. Capitals si už v prvej tretine vybudovali trojgólový náskok, no v druhej časti dovolili súperovi vyrovnať. Rozhodujúci gól strelil v 55. minúte Jevgenij Kuznecov, ktorý prelomil nerozhodný stav v oslabení. Triumf poistil gólom do prázdnej bránky Carl Hagelin, ktorý zaznamenal aj asistenciu. "V prvej tretine išlo všetko podľa plánu. V úvode druhej však súper zacítil šancu a využil svoje príležitosti. Myslím si, že od polovice stretnutia sme opäť našli pokoj na hokejkách a v tretej časti sme hrali skutočne rozumne," vyjadril sa kouč "Caps" Peter Laviolette.

Ten slávil už 692. víťazstvo v NHL a v počte výhier medzi trénermi sa osamostatnil na 10. mieste historického poradia pred Dickom Irvinom. Tím z hlavného mesta USA ukončil osemzápasovú sériu prehier vo vzájomných dueloch s Predators. Vancouver zvíťazil v Anaheime 2:1 po predĺžení. Slovenský brankár Jaroslav Halák kryl na striedačke Canucks chrbát Američanovi Thatcherovi Demkovi, ktorý zneškodnil 22 z 23 striel domácich.

Vancouver zvíťazil v Anaheime 2:1 po predĺžení. Slovenský brankár Jaroslav Halák kryl na striedačke Canucks chrbát Američanovi Thatcherovi Demkovi, ktorý zneškodnil 22 z 23 striel domácich.

NHL - výsledky:

Buffalo - New Jersey 3:4

Florida - New York Rangers 4:3

Washington - Nashville 5:3

St. Louis - Edmonton 4:2

Seattle - Philadelphia 2:3 pp

Anaheim - Vancouver 1:2 pp

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok