Košice si s prehľadom poradili s Nitrou

SITA
24.11.2012 17:44

V zápase 18. kola Corgoň ligy zdolali domáce Košice Nitru 4:0.

Košice si s prehľadom poradili s Nitrou
SITA

MFK Košice - FC Nitra 4:0 (2:0)

Góly: 37., 41. a 52. Škutka, 82. U. Matič, ŽK: 31. Mikuláš Tóth, 64. Viazanko - 13. L. Zelenický, 31. Boszorád, 74. Šimončič, rozhodovali: Kružliak - Bednár, Petríček, 2246 divákov

Zostavy:
Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, Ostojič, Bašista, Sekulič - Šinglár, K. Kuzma - Viazanko (85. Karaš), U. Matič, J. Novák (73. Hovančík) - Škutka (62. K. Diaby)
Nitra: M. Chudý - Boszorád, Struhár, M. Kolmokov, Mičic - V. Gajdoš, Kaspřák (77. R. Oravec) - L. Zelenický (53. Ľ. Kolár), Šimončič, Šmehýl (68. Kroupa) - Matúš Mikuš

Prvý polčas bol jasnou doménou Košic, až na malé výnimky sa hra odvíjala len na polovici Nitry. Už v 2. min Sekulič vybehol po pravej strane, no jeho prihrávka neprešla na nabiehajúcich spoluhráčov. V 11. min po rohu Ostojič z päťky hlavou netrafil bránku. Po štvrťhodine hry Novákovu technickú strelu pod brvno Chudý vytlačil na roh. O tri minúty neskôr pálil J. Novák z priameho kopu z 30 metrov, hosťujúci gólman však bol opäť na mieste. Hostia sa po prvý raz strelecky presadili až v 20. min, ale Mikušova strela letela tesne vedľa. O tri minúty neskôr zasa hlavička Šimončiča smerovala iba do rúk Tofiloského. V 37. min si po dlhej prihrávke K. Kuzmu nerozumel hosťujúci obranca s gólmanom, lopta sa po menšom biliarde dostala k voľnému Škutkovi, ktorý spoza šestnástky otvoril skóre stretnutia - 1:0. O štyri minúty neskôr unikol po pravej strane Uroš Matič, na jeho prízemnú prihrávku si nabehol Škutka a domáci viedli o dva góly.

Ani po zmene strán sa obraz hry nezmenil, stretnutie vyústilo do súboja košických hráčov proti brankárovi Chudému. Ten bol po celý čas v spŕške striel a hoci vytiahol niektoré pekné zákroky, dvakrát predsa len kapituloval. V 51. min síce Novákovu bombu spoza šestnástky zaujímavo vyrazil, no už o minútu nemal nárok na strelu Škutku, ktorý zavŕšil hetrik. Nitriansky gólman potom Matičovu, Viazankovu i Sekuličove strely kryl, ale v 82. min na krásne zakrútenú strelu do šibenice z kopačky U. Matiča nedočiahol. Hostia mohli skorigovvať výsledok v 85. min, keď sa Kolár ocitol sám pred Tofiloským, no ten zmaril jeho tutovku.

Hlasy:
Ján Kozák st. (tréner Košíc): "Chcem sa poďakovať divákom, ktorí počas celej jesene povzbudzovali chlapcov. Dnes sme sa im odvďačili dobrým výkonom. Verím, že na jar ich bude chodiť ešte viac. Proti Nitre sme podali veľmi dobrý kolektívny výkon."

Jozef Vukušič (tréner Nitry): "Domáci vyhrali zaslúžene. Do zápasu sme vstúpili tak, ako sme si predsavzali, ale iba do 30. minúty. Potom sme dvakrát inkasovali a proti Košiciam sa už potom hrá ťažko. Boli výborní v defenzíve a majú dobrých brejkových hráčov v útoku. Domáci ukázali charakter, bojovali celých deväťdesiat minút, čo v našom tíme neplatilo pre všetkých hráčov."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok