Mazurek musí zaplatiť infektológovi Sabakovi vysoké odškodné za ohováranie, rozhodol súd

TA3
29.12.2021 15:51

Poslanec Národnej rady SR Milan Mazurek musí na základe rozhodnutia kežmarského okresného súdu do troch dní zaplatiť infektológovi bratislavských Kramárov Petrovi Sabakovi sumu 20-tisíc eur ako odškodné za ohováranie. Dôvodom je video na sociálnej sieti, v ktorom ho kritizoval v súvislosti s Covid-19.

Protest hnutie republika
TA3 / David Duducz

O rozhodnutí kežmarského súdu na sociálnej sieti informoval Milan Mazurek s tým, že ho považuje za bezprecedentné. „Žiaden advokát, s ktorým som to konzultoval sa s ničím takým nikdy nestretol. Juraj Šteffel skrátka zneužil svoju moc, aby mi mohol ruinovať život a pripraviť ma v sekunde o príjem," napísal okrem iného v statuse. Informovala o tom TV Markíza na svojom webe.

Sabaka koncom októbra žaloval aj europoslanca a predsedu mimoparlamentného hnutia Republika Milana Uhríka za ohováranie a svoje konanie vysvetlil v statuse. „Prípadne získané peniaze by bolo dobré využiť v prospech pacientov s ochorením Covid-19, ktorí trpia aj dôsledkom neprávd a dezinformácií," odôvodnil Sabaka podanie žaloby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok