Britský premiér vyzval ľudí, aby príchod nového roka oslávili rozumne

TA3
29.12.2021 15:09

O tom, že očkovanie je v boji s kovidom kľúčové svedčí aj fakt, že až 90 percent Britov, ktorí ležia na jednotkách intenzívnej starostlivosti s ťažkým priebehom koronavírusu, nedostalo žiadnu alebo posilňujúcu tretiu dávku vakcíny. Vyhlásil to britský premiér Boris Johnson.

Hoci Spojené kráľovstvo hlási rekordné počty infikovaných, v nemocniciach končí menej ľudí ako v predchádzajúcich vlnách pandémie. V Británii už dominuje omikron a nemocnice denne prijmú okolo tisíc nových infikovaných. V predchádzajúcich vlnách pandémie to bolo štvornásobne viac. 

Vláda v decembri začala s rozsiahlou očkovacou kampaňou. Do konca roka chcela podať tretiu dávku vakcíny, čo najväčšiemu počtu ľudí, aby nemusela prijať nové reštrikcie. Tie sa ale napokon nevyhli Škótsku, Walesu ani Severnému Írsku, kde ich zaviedli regionálne vlády. Londýn čelí kritike expertov, že nezareagoval podobne. Británia zároveň čelí nedostatku testov. To by mohlo ohroziť počet pracovníkov v kľúčovej infraštruktúre. Johnson preto vyzval ľudí, aby nový rok oslávili opatrne a rozumne.

Témy: koronavírus
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok