Kollár v TA3 potvrdil, že o Kolíkovej a úradníckej vláde počul. Ako riešil krízu?

TA3
29.12.2021 12:46

Kultúra v parlamente je podľa predsedu Národnej rady SR a šéfa Sme rodina Borisa Kollára na lepšej úrovni ako v minulom volebnom období. Rozprávali sme sa o uplynulom roku a o dôležitých kauzách, ktoré zasiahli vládnu koalíciu.

Minister financií a šéf OĽANO Igor Matovič pre TA3 povedal, že na Slovensku hrozila úradnícka vláda. Ministerka spravodlivodlivosti Mária Kolíková mala podľa Matoviča navštevovať prezidentku a "dohadovať" sa s ňou v tejto záležitosti. Kollár potvrdil, že o tom počul.

Na krízu reagoval šéf Sme rodina výzvou kolegom, aby spoločne našli riešenie. "Úradnícka vláda nie je volená ľuďmi a bolo by veľmi zlé, keby sme takýmto spôsobom podstúpili hlasy voličov smerom k niekomu, kto nebol volený," myslí si Kollár.

Hrozba úradníckej vlády však podľa Kollára určite nebola hnacím motorom pri riešení krízy vo vláde. "My sme vstupovali do koalície s nejakým svojím programom," zdôraznil. Vymenoval pritom doplatky za lieky, napravenie skrivodlivosti na dôchodkoch pre ženy, nájomné byty a exekučnú amnestiu. Prvé dva body sú pritom už splnené. 

"Keby nastala úradnícka vláda, tak to asi nenaplním, keby nastal pád vlády a predčasné voľby, tiež to nenaplním. Robil som všetko pre to, aby som mohol pokračovať," skonštatoval predseda parlamentu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok