Poukazy za očkovanie dostávajú prví seniori. Peniaze sa najprv dostanú k najstarším

TA3
29.12.2021 12:41

Slovenská pošta začala doručovať seniorom 300 eurové poukazy ako odmenu za očkovanie. V schránke by si ich malo nájsť prvých 20-tisíc ľudí nad 60 rokov. Peniaze sa najprv dostanú k najstarším.

Nárok na 300 eurovú odmenu majú ľudia, ktorí majú za sebou tretiu dávku vakcíny, alebo sa na ňu aspoň zaregistrovali a očkovanie stihnú do 15. januára. O tom, že sa šeky dostanú najskôr k najstarším ľudom, informoval minister financií na sociálnej sieti. „Rozhodli sme sa ísť podľa veku, nezáviďme im prosím. Pomohli nám, pomáhame im... a najmä pamätajme, že táto investícia sa nám veľmi rýchlo a významne vráti.“

Vedúca odboru komunikácie Slovenskej pošty Jana Lukáčová uviedla, že pošta v stredu ráno začala s distribúciou 20-tisíc poukazov. V danej chvíli rozhovoru však ešte nemala žiadne informácie o tom, že by boli nejaké poukazy vyplatené. Doručovanie podľa jej slov prebieha až do popoludnia. 

Šek, ktorý si seniori nájdu v schránke, si stačí vziať so sebou na poštu a pošta im hotovosť vyplatí. Stihnúť to treba do 45 dní od doručenia. Ak je človek imobilný, alebo inak zdravotne znevýhodnený, má na výber dve možnosti. Podľa Jany Lukáčovej môže požiadať poštu, aby mu príspevok priniesol v hotovosti poštový doručovateľ. Ďalšou možnosťou je aj osoba, ktorá je splnomocnená na preberanie zásielok do vlastných rúk. Takáto osoba s týmto splnomocnením môže poukaz prebrať na pošte.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok