Muž v Žiline vylial na policajtov benzín a snažil sa ich zapáliť

TA3 TASR
28.12.2021 16:21

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 41-ročného muža zo Žiliny pre trestný čin útoku na verejného činiteľa. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva PZ v Žiline Gabriely Kremeňovej polial obvinený muž v nedeľu benzínom priestor pred budovou Mestskej polície v Žiline, mestských policajtov a snažil sa benzín zapáliť.

putá zatknutie obžalovaný odsúdený ilu 1140 px (TASR/AP)
TASR/AP

Doplnila, že muž sa mal v nedeľu večer v Žiline počas prerokovania priestupku vulgárnymi slovami vyhrážať mestským policajtom. "Neskôr prišiel k budove mestskej polície. V ruke držal plastovú bandasku s benzínom, ktorým polial priestor pred vstupom do budovy aj príslušníkov mestskej polície. Naďalej sa policajtom vulgárne vyhrážal ujmou na zdraví a na živote, pričom sa snažil zapáliť rozliaty benzín," uviedla Kremeňová s tým, že k zraneniu osôb nedošlo.

Policajti mu obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. "Vyšetrovateľ PZ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania," dodala krajská policajná hovorkyňa.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok