Vlhová je po úvodnej dvadsiatke obrovského slalomu štvrtá. Mala som ísť trošku agresívnejšie, priznáva

TA3 TASR
28.12.2021 10:45

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po úvodnej dvadsiatke 1. kola utorňajšieho obrovského slalomu Svetového pohára na štvrtej priečke. V rakúskom Lienzi zostávala o 41 stotín sekundy za vedúcou Francúzkou Tessou Worleyovou. Priebežne druhá bola Švédka Sara Hectorová s odstupom 0,12 s, tretie miesto patrilo Nórke Ragnhild Mowinckelovej (+0,29).

Petra Vlhová
TASR/AP

Do štartovej listiny sa po ochorení Covid-19 vrátili Novozélanďanka Alice Robinsonová, ktorá uzavrela elitnú žrebovanú sedmičku, a Rakúšanka Katharina Liensbergerová. Naopak, po pozitívnych testoch na koronavírus chýbali líderka celkového poradia SP Mikaela Shiffrinová z USA a naďalej aj Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová.

Vlhová štartovala s číslom 3 a na náročne postavenej trati sa snažila držať úspornú stopu. Na medzičasoch jej strata na Worleyovú narastala, v záverečnej pasáži však slovenská reprezentantka dokázala zrýchliť. "Som spokojná, vyzerá to celkom fajn. Mala som ísť trošku agresívnejšie, ale veľmi bojujem sama so sebou. Je úplná tma a absolútne nič som nevidela. Uvidíme do druhého kola (13.00), trať je super, jedine to nás zachraňuje. Keby bola rozbitá, mali by sme to ešte ťažšie. V každých pretekoch je to boj dostať sa na pódium alebo zvíťaziť," povedala Vlhová.

Francúzka otvorila súťaž s jednotkou a nepredstihla ju žiadna zo súperiek, na rozdiel 12 stotín sa k nej priblížila Hectorová. Švédka skončila pred Vianocami v Courcheveli na druhom a prvom mieste a opäť sa nebála riskantnej jazdy. 

Nepostrážila si len jednu bránku, pre ktorú sa nedostala do priebežného vedenia. Iba o štyri stotiny za Vlhovou figurovala Robinsonová, ktorá takisto ľutovala jedinú výraznejšiu chybu. Pred Slovenku sa však zaradila Mowinckelová z druhej žrebovanej skupiny 8-15.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok