V Kolíne zrejme zrušia fašiangový sprievod. Dôvodom je omikron

TA3 TASR
27.12.2021 18:15

Pre šírenie koronavírusového variantu omikron sa najbližšie zrejme neuskutoční tradičný fašiangový sprievod na takzvaný Ružový pondelok (pred Popolcovou stredou) v nemeckom Kolíne nad Rýnom. Ide o jedno z najznámejších fašiangových podujatí v Nemecku, ktoré za bežných okolností priláka státisíce ľudí, uvádza v pondelok agentúra DPA.

Karneval Kolín nad Rýnom 1140px (SITA/AP
SITA/AP

Kabaretné predstavenia Stunksitzung, ktoré tiež patria ku koloritu kolínskeho karnevalu, zrušili už druhý rok po sebe. "Celkovo 46 predstavení bolo takmer úplne vypredaných. Predalo sa viac než 50-tisíc lístkov," informovali v pondelok organizátori. Účinkujúci strávili takmer pol roka prípravou podujatia, avšak jeho usporiadanie v súčasnej situácii by nebolo bezpečné, dodali organizátori.

Pre pandémiu sa nebude konať ani tradičná trojkráľová Ľadová stávka v Brémach, oznámil v pondelok riaditeľ podujatia Patrick Wendisch. Ľadová stávka sa v Brémach koná každoročne 6. januára napoludnie už takmer 200 rokov. Predmetom stávky je, či rieka Vesera "stojí, alebo plynie" – teda či zamrzla, alebo nie. Arbitrom je krajčír, ktorý má cez rieku prejsť s horúcou žehličkou a suchou nohou. Keďže Vesera už viac než polstoročie nezamrzla, krajčír prechádza na druhú stranu na loďke.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok