Na policajtov vytiahol nôž. Mužovi teraz hrozí osem rokov vo väzení

TA3 TASR
27.12.2021 13:12

Policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa 44-ročného muža. Prievidžan mal na privolanú policajnú hliadku v Prievidzi zaútočiť nožom. Za skutok mu hrozí až osemročné väzenie. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Polícia
TA3 / David Duducz

"Policajnú hliadku vyslali na preverenie oznámenia o páchaní priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. Po príchode na miesto vyzvali policajti muža podozrivého z páchania priestupku na preukázanie svojej totožnosti, čo mal odmietnuť," uviedla Kuzmová.

Po poučení, že policajti majú oprávnenie požadovať vysvetlenie k priestupku a páchateľ môže byť predvedený na útvar Policajného zboru na účel zistenia totožnosti, mal podľa nej muž vytiahnuť na policajtov nôž.

"Hliadka za použitia obranných štítov muža vyzvala, aby upustil od protiprávneho konania. Na tieto výzvy však nemal reagovať a nožom mal opakovane bodnúť do obranných štítov členov hliadky. Policajtom sa podarilo za použitia donucovacích prostriedkov agresívneho útočníka spacifikovať," priblížila s tým, že počas zákroku nedošlo k zraneniu zasahujúcich policajtov ani útočníka. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na tri až osem rokov, dodala Kuzmová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok