Ako vníma arcibiskup Zvolenský návštevu pápeža a prečo má rád MFK Ružomberok?

Nativny článok
29.12.2021 07:00

Ako vníma návštevu pápeža na Slovensku arcibiskup metropolita Bratislavskej arcidiecézy a predseda konferencie biskupov Stanislav Zvolenský? Okrem Františkovho odkazu bol témou aj futbal, keďže arcibiskup je fanúšikom tohto športu a má k nemu vrúcny vzťah. Čo je mu sympatické na klube MFK Ružomberok?

Ako vníma arcibiskup Zvolenský návštevu pápeža a prečo má rád MFK Ružomberok?
PR

Návšteva pápeža na Slovensku je v jeho spomienkach stále živá. Stanislav Zvolenský doteraz spomína na posolstvá Františka. "Jedna vec je, čo vnímame my ako veriaci ľudia, je tu však aj posolstvo pre všetkých o hlbokej ľudskosti, pokore a úcte ku každému človeku. Teším sa a vďačím mu za to," uviedol.

Pápež sa rozhodol na Slovensku stráviť štyri dni. To si vyžaduje rozsiahlu prípravu. "Ukazuje to jeho záujem o našu krajinu. Chcel našim ľuďom venovať pozornosť a navštíviť viaceré miesta," uviedol Zvolenský s tým, že do celého procesu boli zapojené stovky rôznych ľudí a tisíce dobrovoľníkov. "Bolo to finančne náročné. Veľká časť pomoci však prišla aj od štedrých dobrodincov," vysvetlil.

Jedným z takýchto dobrodincov bol aj Milan Fiľo. Ako vníma pomoc z jeho strany? "V súvislosti s návštevou pápeža bol veľmi štedrým darcom, už dlhodobo je však darcom pre viaceré cirkevné subjekty," vyjadril sa arcibiskup. "Dlhodobo podporuje aj Katolícku univerzitu v Ružomberku, pomáha im prekonať krízové situácie," doplnil.

Zvolenský sa netají tým, že je fanúšikom futbalu. Sleduje slovenskú ligu a známy mu je aj MFK Ružomberok. "Je mi veľmi sympatické, že v tomto mužstve hrajú skoro na sto percent slovenskí hráči. Bolo pre mňa prekvapením, že väčšina z nich vyrástla vo futbalovej akadémii, ktorú tiež podporuje pán Fiľo a funguje už roky," hovorí Zvolenský. Považuje za vzácnosť, že slovenské talenty sa týmto spôsobom rozvíjajú. Podľa neho to prezentuje Ružomberok ako miesto, kde talenty nachádzajú svoju realizáciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok