Dopyt po vakcíne sa zvýšil, Bratislavský kraj bude očkovať aj medzi sviatkami

TA3
27.12.2021 09:51

Bratislavský samosprávny kraj rozšíril počet očkovacích dní proti ochoreniu Covid-19. Očkovať sa bude na Národnom futbalovom štadióne aj medzi sviatkami. Jeden deň, a to štvrtok, pribudne na očkovanie aj v Malackách.

Bratislavská župa sa rozhodla umožniť očkovanie nad rámec pôvodných plánov z dôvodu zvýšeného dopytu po vakcíne. Očkovať sa bude na Národnom futbalovom štadióne od 28. decembra do štvrtka 30. decembra. Začiatkom januára pribudnú ďalšie štyri dni, a to štvrtého, siedmeho, ôsmeho a desiateho.

Vo veľkokapacitnom očkovacom centre na futbalovom štadióne podávajú prvú, druhú aj tretiu dávku vakcíny Pfizer/BioNTech. Najväčší záujem je práve o tretiu - posilňujúcu dávku. Tú môžu záujemcovia dostať, ak od druhej dávky vakcín Pfizer, Moderna, AstraZeneca alebo Sputnik V uplynuli tri mesiace, prípadne majú za sebou osem týždňov od očkovania preparátom od firmy Janssen.

Na vakcináciu je potrebná online registrácia prostredníctvom webu Národného centra zdravotníckych informácií alebo Bratislavského samosprávneho kraja, kde si môžu záujemcovia vybrať aj konkrétny termín.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok