Z elitnej skupiny majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov nikto nezostúpi, o rok s jedenástimi účastníkmi

TA3 TASR
26.12.2021 21:05

Z elitnej skupiny majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov v Kanade nikto nezostúpi. Rozhodla o tom Rada Medzinárodnej hokejovej federácie krátko pred štartom turnaja v Edmontone a Red Deere. Z nižšej kategórie si už vybojovali postup Bielorusi, na budúci rok na MSJ v Rusku bude hrať jedenásť tímov.

u20_repre_1.jpg
TA3

Dôvod je podľa IIHF športová integrita a férová súťaž, ktorú aj na tohtoročných MSJ v Kanade neobyčajne ovplyvnili okolnosti spojené s pandémiou koronavírusu. 

Na nedávnom turnaji A-skupiny I. divízie si už vybojovali postup do elitnej kategórie juniori Bieloruska, IIHF v krátkom komuniké informovala, že na MSJ 2023 bude hrať až jedenásť tímov. O rok neskôr na MSJ 2024 bude mať elitná kategória opäť desať účastníkov.

IIHF v tejto súvislosti otvorí diskusiu ohľadom implementácie logistických náležitostí v súvislosti s organizáciou šampionátu 2023 v ruských mestách Novosibirsk a Omsk pre jedenásť mužstiev. Otázkou tvorby zápasového programu sa bude zaoberať Súťažná komisia IIHF. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok