Ukrajina chce organizovať ZOH v roku 2030. Podujatie by krajine prinieslo prestíž, uviedol minister športu

TA3
26.12.2021 16:33

Ukrajina sa chce uchádzať o organizáciu zimných olympijských hier v roku 2030. Náš východný sused, ktorý sa pokúsi získať aj zimné olympijské hry mládeže v roku 2028, sa bude o zimnú olympiádu 2030 uchádzať sám.

Najbližšie bude olympiáda v Pekingu. Ide o najväčší športový sviatok, ktorý má aj širší rozmer, čo si uvedomuje aj prezident ukrajinského olympíjskeho výboru a legendárny sokan o žrdi Sergej Bubka: "Olympíjske hry sú celosvetovo dôležité, sú významné pre spoločnosť a komunitu. Spájajú všetkých a nesú dôležité posolstvo. Ľudia by mali žiť v mieri bez rozdielu politickej príslušnosti, náboženstva či rasy. Zimné olympíjske hry v Pekingu budú dobrou reklamou pre Čínu a Áziu. Môže sa tam odprezentovať veľa športov vo veľkom. My  máme tiež dobrých športovcov najmä v biatlone, takže dúfam v nejaké medaily."

Priamo ku kandidatúre Ukrajiny sa vyjadril minister športu Vadim Guttsait. Povedal, že podujatie by Ukrajine prinieslo prestíž, veľkých investorov a rýchle vybudovanie športovísk, ktoré by zostali ako olympijské dedičstvo. Vraj čím viac športovej infraštruktúry, tým viac ihrísk pre deti na cvičenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok