Rok 2021 sa niesol v znamení realizácie investičných projektov, tvrdí banskobystrický primátor

TA3 TASR
26.12.2021 15:18

Rok 2021 sa v meste pod Urpínom niesol v znamení realizácie investičných projektov, čoho dôkazom sú miliónové investície do rekonštrukcií ciest, chodníkov a mostov, revitalizácie verejných priestranstiev, výstavby športovísk či obnovy zariadení sociálnych služieb, zhodnotil banskobystrický primátor Ján Nosko.

Rok 2021 sa niesol v znamení realizácie investičných projektov, tvrdí banskobystrický primátor
TASR/Lukáš Mužla (ilu)

„Tento rok si zapamätáme nielen ako covidový, ale aj plný mnohých mimoriadnych situácií. Napriek tomu sa samospráva snažila skvalitniť obyvateľom život a posunúť Banskú Bystricu o krok vpred. Mesto sa môže pochváliť vysokou úspešnosťou pri získavaní eurofondov a mimorozpočtových zdrojov, ale i kvalitným zásobníkom projektov, ktoré sa budú realizovať v nasledujúcom období,“ konštatoval Nosko.

Ako zdôraznil, po viac ako 40 rokoch sa dočkali nového oceľového mosta obyvatelia mestskej časti Iliaš v hodnote 1,5 milióna eur a občania Jakuba železobetónového mosta v sume 96-tisíc eur. Zrekonštruovali sa rozsiahle úseky ciest a chodníkov v centre mesta za 732-tisíc eur a pozornosť mesto venovalo aj údržbe miestnych ciest vrátane chodníkov v hodnote 1,4 milióna eur.

„V rámci obnovy športovísk, ktoré budú využívať účastníci Európskeho olympijského festivalu mládeže 2022, zmenil svoju tvár vonkajší areál plavárne na Štiavničkách. Pred rokom sa začala rekonštrukcia oboch hál zimného štadióna, pričom predpokladaný objem prác je 5,5 milióna eur. Zrekonštruovaný bol aj Mestský mládežnícky futbalový štadión v Radvani financovaný z rozpočtu mesta a získanej dotácie za viac ako tri milióny eur. Obnovy sa dočkal Štadión SNP,“ zhrnul Nosko.

Podľa neho sa Banská Bystrica stala jednou z 56 samospráv na svete, ktoré sa hlásia k otvorenému vládnutiu na miestnej úrovni. Mestu sa podarilo získať dve najstaršie a najvzácnejšie budovy Medeného hámra, pripravuje sa interaktívna banícka expozícia v mestskom hrade Barbakan, ktorá by mala byť sprístupnená začiatkom budúceho roka. 

Spoločne s Banskobystrickým samosprávnym krajom rozbehli snahy o záchranu domu kultúry. „Pevne verím, že budúci rok bude lepší, úspešnejší, a najmä zdravší,“ dodal primátor.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok