V parlamente býva rušno. Kollár by zaviedol stráž, ak by došlo k fyzickým útokom

TA3 TASR
26.12.2021 10:48

Parlamentnú stráž by predseda národnej rady Boris Kollár navrhoval zaviesť až v momente, keby sa prekročila hranica a dochádzalo by k fyzickým útokom medzi poslancami. Aktuálne sú podľa neho potýčky skôr vo verbálnej rovine. Myslí si, že aj s dodržiavaním pandemických opatrení sa situácia upokojila.

48. schôdza Národnej rady SR
TA3 / David Duducz

"Akonáhle sa niečo deje, použijeme inštitút vykázania poslanca. V prípade, že by sa situácia zhoršila, uvažovali sme nad parlamentnou strážou, ale nebudeme to iniciovať, lebo aktuálne je relatívny pokoj. Myslím si, že aj tí najväčší provokatéri sa už trochu upokojili," povedal Kollár.

Parlamentnú stráž by zaviedol až v prípade fyzických útokov. Tvrdí, že ak by sme aj parlamentnú stráž mali, neodvráti to možnosť poslanca navštíviť o tri lavice ďalej druhého poslanca a napadnúť ho. "Parlamentná stráž nesedí vedľa každého poslanca, je vonku. Pri takomto incidente by parlamentná stráž odviedla ´nespratníka´ von," dodal. "Parlamentná stráž by bola dobrá vtedy, keby bol agresívny útok pokračujúci. Zatiaľ tu nemáme takýchto poslancov, je to vo verbálnej rovine," skonštatoval Kollár.

Problémy s nosením rúšok v pléne sa podľa neho už upokojili.   Chápe, že parlament má vplyv na dôveryhodnosť verejnosti voči štátu. "Ľudia pozerajú parlament, vidia, ako sa správame k sebe, potom sa to odtiaľ odvíja. Je mi to veľmi ľúto, veľakrát to uletelo," skonštatoval Kollár, no myslí si, že sa to nevymykalo niečomu štandardnému.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok