Spomienka na Alexandrovcov je stále živá. V Točnici si pripomenuli piate výročie leteckej tragédie

TA3
25.12.2021 17:29

V Točnici pri Lučenci si dnes pripomenuli päť rokov od leteckej tragédie, pri ktorej zahynuli členovia ruského súboru Alexandrovci. V miestnom evanjelickom kostole sa za ruských umelcov najskôr pomodlili a potom položili vence na cintoríne priamo k ich pamätníku.

Obyvatelia novohradskej obce Točnica si už piaty rok za sebou pripomínajú pamiatku zosnulých členov legendárneho súboru Alexandrovcov, ktorí práve na Prvý sviatok vianočný v roku 2016 zahynuli pri leteckej tragédii, keď leteli na vystúpenie do Sýrie.

Po službách božích a spoločnej modlitbe v evanjelickom kostole sa presunuli na cintorín, kde je pamätník s menami všetkých 64 členov umeleckého súboru. Postavili ho na mieste, kde Alexandrovci v minulosti vystupovali. Vlani sa pre pandémiu služby božie nekonali, ale na cintoríne sa zišlo pár ľudí.

Tento rok ich už bolo viac, ale účasť bola tiež obmedzená a museli dodržiavať opatrenia. Aj po piatich rokoch je teda spomienka na Alexandrovcov v Točnici stále živá. Ich pamiatku si chcú práve na Vianoce pripomínať aj v budúcnosti.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok