Viaceré štáty v Austrálii zaznamenali rekordný nárast počtu prípadov koronavírusu

TA3 TASR
25.12.2021 13:03

Viaceré austrálske štáty zaznamenali za uplynulých 24 hodín rekordné nárasty v počte prípadov nákazy koronavírusom, informovala v sobotu agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie úrady.

Austrália
TASR/AP

Najľudnatejší austrálsky štát Nový Južný Wales hlásil v sobotu 6288 nových prípadov nákazy, čo je nárast oproti predchádzajúcemu rekordu 5612 prípadov, ktorý zaznamenali v predošlý deň. Najvyššie nárasty v počte nakazených od vypuknutia pandémie hlásili aj štáty Queensland (765) a Tasmánia (33). V štáte Viktória malo pozitívny test na prítomnosť koronavírusu 2108 osôb.

Austrálske zdravotnícke úrady vyzvali obyvateľov, aby podľa možnosti oslavovali vianočné sviatky vonku a znížili tak riziko nákazy. Ministerstvo zdravotníctva ľuďom navyše odporúča často vetrať a osoby s príznakmi choroby Covid-19 vyzýva, aby zostali doma.

Krajina v súčasnosti bojuje s dosiaľ najhoršou vlnou nákazy od vypuknutia koronavírusovej pandémie. Nový, vysoko nákazlivý variant omikron už zaznamenali úrady v každom austrálskom štáte. Väčšina austrálskych regiónov v reakcii na zlú pandemickú situáciu sprísnila protiepidemické pravidlá vrátane znovuzavedenia povinnosti mať na verejnosti nasadené rúško, približuje DPA. V Austrálii dosiaľ zaznamenali vyše 260-tisíc prípadov nákazy koronavírusom a viac ako 2100 súvisiacich úmrtí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok