Írsko má najviac nakazených od začiatku pandémie. V Londýne má covid každý desiaty človek

TA3 ČTK
24.12.2021 21:53

Zdravotníci v Írsku dnes ohlásili 11.182 pozitívnych testov na koronavírus za deň, čo je najviac od začiatku pandémie. Vyťaženie nemocníc je teraz ale výrazne nižšie ako vlani v januári, kedy padol predchádzajúci rekord v počte nakazených Covidom-19.

Temža rieka Londýn 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Počty novo hospitalizovaných v Írsku naďalej pomaly klesajú. Rekord v počte infikovaných dnes padol aj v Británii, covid má približne každý desiaty obyvateľ Londýna, vyplýva to z údajov britského štatistického úradu.

Írska vláda už pred týždňom nariadila skoršiu zatváraciu dobu pre bary a reštaurácie. Do 30. januára budú musieť zatvárať o ôsmej večer. Znížila tiež počet povolených účastníkov vnútorných i vonkajších akcií. Opatrenie kabinet zaviedol napriek hlasnému odporu mnohých zákonodarcov z vládnej koalície, ktorí tvrdili, že tento krok podporia menej bezpečné zhromaždenia v domácnostiach.

Nový rýchlo sa šíriaci variant omikron predstavuje takmer tri štvrtiny novo zachytených prípadov v Írsku, uviedlo vo štvrtok ministerstvo zdravotníctva. V Írsku, kde žije necelých päť miliónov obyvateľov, sa choroba Covid-19 od začiatku pandémie potvrdila u viac ako 680-tisíc ľudí, zomrelo 5890 nakazených.

Británia dnes ohlásila 122.186 laboratórne potvrdených prípadov Covidu-19 a už tretí deň v rade prekonala doterajší rekord v počte nakazených. Za posledný deň zomrelo 137 ľudí, ktorí mali pozitívny test. Celková bilancia obetí od začiatku pandémie je 147.857 úmrtí.

Britský štatistický úrad dnes zverejnil model, podľa ktorého mal minulú nedeľu Covid-19 približne každý desiaty obyvateľ Londýna. V celej Británii to bol jeden človek z 35, čo je doteraz najviac, píše Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok