Taliansko hlási najvyšší počet prípadov nákazy koronavírusom od začiatku pandémie

TA3 TASR
23.12.2021 22:18

Talianske zdravotnícke úrady hlásili vo štvrtok približne 44.600 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najvyšší zaznamenaný počet od začiatku pandémie v krajine.

taliansko koronavirus virus karanténa 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Predchádzajúci rekord bol tesne pod 41-tisíc prípadov a hlásili ho 13. novembra 2020. Úrady zaznamenali aj 170 úmrtí spôsobených koronavírusom. V dni pred vianočnými sviatkami však bolo vykonaných oveľa viac testov - ministerstvo ich hlásilo vo štvrtok 900-tisíc. Počet pozitívnych výsledkov bol v rozsahu 3,6 percenta až 4,9 percenta.

Taliansko má zavedené pravidlá vyžadujúce od ľudí, ktorí sú nezaočkovaní alebo neprekonali nákazu koronavírusom, aby predkladali potvrdenie o negatívnom teste, ak chcú robiť aktivity ako napríklad cestovanie verejnou dopravou. Negatívne testy sú nutné aj pri vstupe na miesta ako múzeá.

Najvyšší zdravotnícky úrad Talianska ISS uviedol, že podľa jeho prvých odhadov tvorí nový variant omikron 28 percent zo všetkých nových prípadov nákazy v krajine. Úrad poznamenal, že prípady rýchlo pribúdajú a že omikron bude pravdepodobne čoskoro v Taliansku prevládajúcim variantom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok