Doležal verí, že s odvolaním uspeje. V prípade cesty R2 by sa obrátil aj na súd

TA3 TASR
23.12.2021 15:18

Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal dúfa a verí, že rezort uspeje s odvolaním proti rozhodnutiu Úradu pre verejné obstarávanie o zrušení súťaže na rýchlostnú cestu R2 Košice, Šaca - Košické Oľšany. Pokiaľ by ministerstvo s odvolaním neuspelo, plánuje podľa Doležala dať prípad na súd. Minister to povedal vo štvrtkovom livestreamu na sociálnej sieti.

Doležal verí, že s odvolaním uspeje. V prípade cesty R2 by sa obrátil aj na súd
TASR

Rezort dopravy má podľa Doležala veľa argumentov, ktoré chce použiť vo svojom odvolaní. "Dúfam a verím, že odvolací orgán ÚVO rozhodne zmysluplne v kontexte udalostí," povedal minister. Pripustil, že rozhodovacia prax Úradu pre verejné obstarávanie v podobných prípadoch vyžaduje formulácie, ktoré podľa úradu v obstarávaní chýbali. "Ja ÚVO rešpektujem, ale odmietam rešpektovať úradnícku šikanu. Je dôležité povedať, kde je podstata veci," dodal minister.

Úrad pre verejné obstarávanie vo štvrtok upozornil, že rezort dopravy sa mohol zrušeniu obstarávania vyhnúť, keby jeho prípravu konzultoval. Doležal pripustil, že úrad veľakrát našiel pochybenia vo verejných obstarávaniach rezortu.

Osobnú zodpovednosť za tento prípad odmietol, i keď prvú kontrolu obstarávania bývalé vedenie rezortu nespravilo a on staršie prípady nekontroloval. To však podľa Doležala nič nemení na podstate veci. "To, že ÚVO rozhoduje v nejakom prípade tri roky, to ešte neznamená, že má pravdu," dodal minister.

O problémoch pri rýchlostnej ceste R2 hovoril minister Andrej Doležal aj v rannom vysielaní TA3:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok