Stratili alebo zabudli ste svoj covidpas? Národné centrum zdravotníckych informácií pripravilo novú službu

TA3 TASR
23.12.2021 14:39

Národné centrum zdravotníckych informácií pripravilo pre verejnosť novú službu. Pomôže tým, ktorí stratili alebo zabudli covid pas.

Aplikácia na overovanie covid preukazov sa testuje a čaká na schválenie ministerstva
TASR/Martin Baumann

Národné centrum zdravotníckych informácií pripravilo pre verejnosť novú službu. Pomôže tým, ktorí stratili alebo zabudli covid pas. Na stránke korona.gov.sk je zverejnený nový a jednoduchý formulár slúžiaci na automatické odoslanie zabudnutého deväťmiestneho kódu obsahujúceho čísla, písmená a pomlčky.

"Na odoslanie covid pasu je potrebné zadať meno, priezvisko, rodné číslo alebo osobný identifikátor. Následne bude záujemcovi doručená SMS správa a e-mail s covid pasom," informovala o tom hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií Alžbeta Sivá.

Covid pas je deväťmiestny kód obsahujúci čísla, písmená a pomlčky. Má ho každá osoba, ktorá sa už v minulosti registrovala na testovanie na prítomnosť nového koronavírusu alebo očkovanie proti ochoreniu Covid-19 prostredníctvom stránky www.korona.gov.sk, prípadne súkromného laboratória. 

Takisto ako testovanie či očkovanie, aj eHranica je založená na covid pase. Slováci ho môžu nájsť v mobile medzi SMS, respektíve v e-mailoch z minulosti.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok