Iba 14-ročný vodič spôsobil vážnu dopravnú nehodu. Stratil kontrolu a auto otočil na strechu

TA3
23.12.2021 12:13

V Honde Civic viezol kamarátov, dve 15-ročné dievčatá a 24-ročného mladého muža. Všetci traja skončili v nemocnici, jedna z nich s ťažkými zraneniami tváre.

Iba 14-ročný vodič spôsobil vážnu dopravnú nehodu. Stratil kontrolu a auto otočil na strechu
KR PZ Trnava/Mária Linkešová

Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. "Prípad si prevzala senická vyšetrovateľka, ktorá začala vo veci trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví z nedbanlivosti, s následkom ťažkej ujmy na zdraví," uviedla v tlačovej správe.

Podľa prvotných informácií z miesta nehody, 14-ročný vodič nezvládol riadenie medzi obcami Čáry a Kúty na rovnom úseku cesty. Do cesty mu údajne v utorok večer, krátko po 19.00 h, mala vbehnúť lesná zver a strhol riadenie. 

"Nad vozidlom stratil kontrolu, to sa pretočilo na strechu a išlo z jednej strany cesty na druhú, až skončili v pravej priekope. Okrem 14-ročného nevodiča sa všetci spolujazdci zranili. Polícia alkohol u tínedžera nezistila. Presné príčiny nehody ako aj to, kto umožnil 14-ročnému chlapcovi viesť svoje auto, je predmetom ďalšieho vyšetrovania," píše sa v správe. 

"Apelujeme na rodičov, aby poučili svoje deti. Sadnúť si volant, resp. odovzdať kľúče osobe, ktorá nie je držiteľom vodičského oprávnenia, a to nielen pre vodičom v náročnom zimnom období, je obrovský hazard. Treba si uvedomiť, že 14 ročné dieťa je už za svoje konanie trestne zodpovedné. V prípade takejto udalosti sú postihnuté situáciou viaceré rodiny a psychický tlak na dieťa a blízkych sa enormne zvyšuje. Prevencia má v tomto prípade obrovský význam," vyzýva riaditeľstvo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok