Exkurzia exotickými krajinami, kde ku vám priplávajú tie najlepšie raňajky

K Satur/PR
22.12.2021 14:09

Láka vás predstava začať deň trochu netradične? A čo tak vyskúšať „plávajúce raňajky“, ktoré si môžete objednať priamo do vášho súkromného bazéna či už na Maldivách, Dubaji, Ománe alebo na ostrove Maurícius. Posuňte vaše raňajky na celkom novú úroveň.

Exkurzia exotickými krajinami, kde ku vám priplávajú tie najlepšie raňajky
CK SATUR

Svet plný exotiky je poslednú dobu doplnený o raňajkovú nirvánu, ktorú vám hotel naservíruje rovno na vodu. Veľký plávajúci podnos plný raňajkových pochúťok a spolu s fascinujúcim výhľadom na more je nezabudnuteľným zážitkom, ktorý dokáže obohatiť vašu dovolenku v zahraničí. Plávajúce raňajky, ktoré v súčasnosti ponúka mnoho luxusných hotelov sa stali veľmi populárnymi a to i pre ich estetický vzhľad v exotickom prostredí. Aj prostredníctvom Instagramu ich sláva vyletela okamžite do sveta.

instagram, #floatingbreakfast instagram, #floatingbreakfast

1. Plávajúce raňajky na Maldivách

Na zozname skvelých plávajúcich raňajok aj so šampanským je aj hotel Hurawalhi Island Resort Maldives 5*. Tu vám na vode môžu pristáť skutočné lahôdky, ako napríklad údený losos s avokádovou omáčkou, alebo banánový koláč. Tento exkluzívny hotel sa nachádza v severnej časti známeho Lhayviani atolu, ktorý bol otvorený v roku 2016 a zaujímavosťou je aj tunajšia podmorská reštaurácia, kde si okrem vynikajúceho jedla užijete aj pozorovanie plávajúcich obyvateľov oceánu. Aj samotná cesta do hotela, hydroplánom z medzinárodného letiska Malé je mimoriadne scénická, keď pod vami sa roztočí ten najmodrejší kaleidoskop.

Plávajúce raňajky v hoteli Hurawalhi Island. Foto: hurawlahi.com hurawlahi.com
Skvelé raňajky na vode. Foto: CK SATUR CK SATUR

Aj luxusný rezort Ayada Maldives 5* do svojej ponuky pridal plávajúce raňajky priamo na malebnom ostrove Maguhdhuvaa, ktorý síce rozlohovo len 600 x 200 m však zaručuje skutočné veľké divy. Leží na relatívne nedotknutom Gaafu-Dhaluu atole, vo vzdialenosti len 30 km od rovníka. Všetky vily ponúkajú absolútne súkromie, podmorský svet je takmer nedotknutý a wellness dýcha orientálnou atmosférou. Užiť si tu môžete fantastické spa v krásnom prostredí, ktoré bolo exkluzívne navrhnuté na omladenie tela, mysle a ducha. Samotný rezort je známy aj pre svoje záhrady, tropickú zeleň a koralový útes, s možnosťou pozorovať podmorský svet, kde sú i delfíny častými návštevníkmi.

Lákavá ponuka hotela Ayada. CK SATUR
instagram, #floatingbreakfast instagram, #floatingbreakfast

2. Spojené arabské emiráty

Hotel Anantara The Palm Dubai Resort 5* prináša kúsok raja nielen samotným prostredím, ale aj službami. Tie si môžete dopriať už hneď zrána a to na plávajúcom raňajkovom podnose, ktorý vám prinesú s čerstvými produktami vynikajúcej chuti. Ako jeden z mála dubajských hotelov má aj plávajúcu loď v bazéne, kde za vami "doplávajú" vynikajúce nápoje. Hotel v sebe nesie thajský štýl a leží na slávnom Palmovom ostrove. Ubytovanie je možné aj vo vilách s bazénom na pláži, ako aj v jedinečných vilách nad vodou. Výborná je aj kuchyňa od austrálskej, cez ázijskú až po stredomorskú.

Plávajúca loď plná dobrôt hotela Anandara The Palm Dubai. anantara.com

Emirát Ras Al Khaimah sa môže pochváliť luxusným hotelom Ritz-Carlton Ras Al Khaimah, Al Hamra Beach 5*, kde sú zladené prírodné prvky s moderným štýlom veľmi harmonicky a decentne, pričom práve tu máte možnosť spomaliť, relaxovať a dokonale oddychovať v súkromní vo vile, kde si môžete vychutnať plávajúce kontinentálne raňajky z pohodlia vášho bazéna. Hotel leží na privátnej pieskovej pláži dlhej 800 m. Nechajte sa uniesť aj kúpeľnými procedúrami, ktoré vám navodia prílev novej energie alebo si zájdite do plážovej reštaurácii Shore House, kde podávajú vynikajúce morské plody.

Ritz-Carlton v Ras Al Khaimah. Foto: CK SATUR Foto: CK SATUR

3. Maurícius

Dokonalé plávajúce raňajky si môžete objednať aj na tropickom ostrove Maurícius. Shangri-La's Le Touessrok Resort & Spa 5* je jedným z najviac architektonicky pôsobivých hotelov v Indickom oceáne, ktorý vyniká svojimi nadčasovými službami a prostredím ako z rozprávky. Nachádza sa priamo na krásnej, bielej piesočnej pláži východného pobrežia, na pobrežnom ostrove "Ile aux Cerfs". Pre milovníkov golfu je tu aj svetové 18 jamkové ihrisko.  

Shangri-La's Le Touessrok. Foto: CK SATUR CK SATUR

4. Omán

V ománskych horách pri východe slnka si môžete v hoteli Anantara Al Jabal Al Akhdar 5* vychutnať lahodné raňajky s neopakovateľnými výhľadmi priamo z bazéna. Jedná sa o najvyššie položený 5-hviezdičkový rezort na Blízkom východe, ktorý je postavený na okraji veľkého kaňonu a ponúka odľahlé útočisko pre dobrodružných a náročných hostí. Hotel sa nachádza 21 km od mesta Nizwa. Od hlavného mesta Muscat je vzdialené približne 2 hodiny jazdy autom, pričom cesta vedie popri datľových plantážach, vyschnutých korytách riek či historických pevnostiach.

Anantara Al Jabal Al Akhdar a krásne výhľady. Foto: CK SATUR Foto: CK SATUR

Aktuálne informácie ohľadom podmienok vstupu do jednotlivých krajín a návratu na Slovensko nájdete v covid mape CK SATUR.  

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok