Zvolenskí rytieri ovládli pohronské derby. Banská Bystrica im nestrelila ani jeden gól

TA3 TASR
21.12.2021 20:23

Hokejisti domácej Banskej Bystrice prehrali v utorkovom derby so Zvolenom 0:4 v 28. kole Tipos extraligy. Majstrovský Zvolen je v tabuľke druhý, na lídra Slovan stráca štyri body.

Už v 52. sekunde sa musel porúčať do šatne domáci útočník Ščerbak po súboji s Pulišom, keď narazil na okraj začínajúceho sa plexiskla pri zvolenskej striedačke. Po ošetrení však mohol pokračovať neskôr v hre. Prvú možnosť nevyužil Bystričan Melcher a hostia skórovali hneď z prvej šance. Po strele Kotvana od modrej tečoval puk Puliš a bolo 0:1. 

Majster dostal krídla a začal viac hroziť. Mikúš sa nepresadil zoči–voči Weningerovi, úspešný nebol ani Roy tvrdou strelou spoza kruhu, potom Krieger z protiútoku a opäť Roy, ktorý trafil rúčku hokejky gólmana HC ´05. Hráči spod Urpína mohli vyrovnať, ak by sa Tamáši presadil z dvoch metrov. Po góle volalo najmä prečíslenie dvoch na jedného, na jeho konci bol nepresný Berger sám pred Rahmom. Zvolen nevyužil v závere tretiny tlak z presilovky, keď mali dobré možnosti Stupka, Puliš, Mikúš a Leskinen.

Na začiatku stredného dejstva boli aktívnejší domáci hokejisti, Kabáč sa pekne natlačil pred bránku, Rahm nekapituloval a nepokoril ho ani Berger z kruhu. Prišiel teda trest, po rýchlej akcii Zvolena Krieger jednou rukou cez Boldižára dostal puk pred Weningera, kde operoval slabo bránený Leskinen a dôrazom dotlačil puk medzi žrde – 0:2. Hostia potom spustili kanonádu striel na gólmana HC ´05 počas ďalšej presilovky, ale recept na neho nenašli.  

Na opačnej strane sa z metra nepresadil voľný Berger, znovu minul bránku. V 35. minúte však predviedol peknú individuálnu akciu obranca HKM Kubka aj s ukážkovou sťahovačkou a parádnym bekhendom, zavesil to nechytateľne pod hornú žŕdku – 0:3. ´Barani´ boli paralyzovaní a takmer inkasovali aj štvrtý gól po sľubnej dorážke Stupku, keď hral majster znovu presilovku.

Na začiatku tretej tretiny nevyťažili gól z početnej výhody Banskobystričania. Vzápätí hrali dvakrát v piatich proti štyrom Zvolenčania a presadili sa. V 45. minúte Mikúš exkluzívne pristavil puk Törökovi a ten pálil z medzikružia nekompromisne – 0:4. Domáci následne výrazne ožili, ale nedokázali sa presadiť ani z prečíslenia dvoch na jedného, zakončoval Fossier. V ďalších minútach neuspeli ani počas presilovky štyroch na troch či piatich proti štyrom. 

Naopak mohli pykať, pretože Viedenský sa dostal v oslabení až pred Weningera a s prispením teču obrancu ´baranov´ puk skončil na hornej žŕdke. Derby malo aj za jasného stavu veľkú dávku nervozity, početné roztržky naťahovali čas stretnutia, ktoré oživili početné bitky, najprv narodeninového oslávenca Fossiera s Royom, vyhral hosťujúci zadák a potom mala dobré parametre boxu i pästná výmena Výhonského s Kotvanom, ktorá skončila nerozhodne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok