Britská kráľovná nepôjde na Vianoce do tradičného sídla, dôvodom je aj omikron

TA3 TASR
20.12.2021 21:14

Britská kráľovná Alžbeta II. strávi tohtoročné Vianoce na Windsorskom hrade, a nie vo svojom sídle Sandringham na východe Anglicka, kde mala vo zvyku zvyčajne pred vianočnými sviatkami odcestovať. Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj z paláca.

Alzbeta II. druha 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Podľa tohto zdroja 95-ročná panovníčka svoje rozhodnutie učinila po dôkladnom zvážení a z preventívnych dôvodov v čase, keď sa v Británii rýchlo šíri nový variant koronavírusu omikron. Nemenovaný zdroj dodal, že počas Vianoc navštívia Windsor členovia kráľovskej rodiny, pričom budú dodržiavané všetky príslušné opatrenia.

Minulý týždeň kráľovná z preventívnych dôvodov zrušila predvianočný obed s rodinou. Členovia britskej kráľovskej rodiny zvyčajne trávia vianočné sviatky vo svojom vidieckom sídle Sandringham v grófstve Norfolk. Na Štedrý deň sa obdarúvajú darčekmi a na Prvý sviatok vianočný sa zúčastňujú na bohoslužbe v miestnom kostole.

Od začiatku pandémie kráľovná Alžbeta II. prebývala hlavne na hrade Windsor. Jej manžel princ Philip zomrel v apríli tohto roku po viac ako 70 rokoch manželstva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok