Zobudil sa už so štvrťmiliardou na účte. V Česku padla jedna z najvyšších výhier v Športke

20.12.2021 17:28

Zobudil sa a na účte mal štvrťmiliardu českých korún. V českej lotérii Športka sa podarilo vylosovať ešte v nedeľu výhercu, ktorý si na účet pripísal 250,2 miliónov korún. Keďže svoju stávku podal cez internet, výhru mu pripísali hneď na druhý deň.

lotéria žreb ticket (SITA)
Foto: SITA

"Keďže vyhral cez internet, stávkujúcemu boli peniaze automaticky pripísané na herný účet už v pondelok, a teda deň po losovaní. Sumu si musí neskôr previesť na svoj účet v banke," uviedla pre portál iDNES.cz hovorkyňa spoločnosti Sazka Veronika Diamantová. Viac informácií o výhercovi však zverejniť nechceli.

Výherca na svojom tikete uhádol všetkých šesť čísiel nedeľného prvého ťahu, a to 6, 13, 14, 15, 30 a 48. K tomu uhádol aj koncové číslo doplnkovej hry Šanca a vyhral tak piatu najvyššiu sumu v histórii Českej republiky.

Druhá najvyššia výhra v českej Športke je takmer 251 miliónov českých korún, ktorú získali manželia zo Stredočeského kraja. Obľuba v stávkovaní podľa údajov z Česka rastie. V minulom roku Česi prestávkovali vyše 393 miliárd korún, vyplýva to z údajov Generálneho finančného riaditeľstva. Objem vyplatených výhier vzrástol o 2,1 percenta na 218,2 miliardy korún.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok