Premianti medzi nesplnenými novoročnými predsavzatiami: 45 percent z nás toto nedodrží

TA3/zm
30.12.2021 10:00

V tomto čase väčšina z nás bilancujete končiaci sa rok a niektorí si dokonca dávajú novoročné predsavzatia. Opatrne so želaniami, nastavte si reálne ciele, aby ste ich skutočne dokázali splniť a nevyvíjali na seba zbytočný tlak.

Premianti medzi nesplnenými novoročnými predsavzatiami: 45 percent z nás toto nedodrží
Pexels/cottonbro

Medzi novoročnými záväzkami žien sa pravidelne opakujú tri, ktoré len máloktorá z nás dodrží. Podľa prieskumov sa len 5 percent predsavzatí podarí uskutočniť.

Schudnem desať kíl za mesiac

Už teraz je jasné, čo je problémom uvedeného predsavzatia. Chudnutie sa pravidelne opakuje na zozname činností, ktoré chceme vždy v ďalšom roku splniť. Lenže nechcite zázraky a už vôbec nie, ak ste pohodlné.

Namiesto konkrétneho čísla alebo časového limitu by ste si mali radšej stanoviť, že začnete zdravšie žiť a urobiť si plán, ako to dosiahnete. Počas Vianoc a Silvestra, kedy sme doslova prejedené, sa to zdá jednoduchý cieľ. Lenže na skutočné chudnutie potrebujete okrem zdravšieho jedálneho lístka aj pohyb. V januári sa nám nechce rozhýbať, vo februári pár brušákov zvládneme a v marci sme zase tam, kde sme boli. Na gauči s výhovorkami, že nevládzeme, nestíhame.

Zmením miesto a budem viac zarábať

Na kilách by sme my ženy chceli ubrať a na plate pridať. Žiaľ, mnohé z nás pracujú na pozícii, ktorá ich nebaví, nenapĺňa alebo nie je dobre zaplatená. Dušujeme sa rok čo rok, že tentokrát to už zmeníme, že nájdeme odvahu odísť alebo energiu aspoň hľadať lepšiu prácu. Opäť ide o zle nastavené želanie.

Namiesto toho si skúste priať, že nájdete oblasť, ktorá vás baví. Naplnenie v kariére je základom pre úspech. Peniaze sú len príjemný sprievodný jav. Ak s nimi nevychádzate, možno je na mieste pozrieť sa aj na rodinný rozpočet a položky, na ktorých možno zbytočne utrácate. Riešením zvýšenia príjmu sú aj bočné joby alebo brigády.

Prestanem fajčiť, piť alebo...

Tretím najčastejšie nesplneným novoročným predsavzatím je snaha zbaviť sa zlozvyku. A tu platí presný opak ako pri predchádzajúcich dvoch. Chudnutie alebo zmena práce vyžaduje plán a plní sa krok po kroku. Naopak, zlozvyky treba uťať zo dňa na deň a nie hovoriť si, že stačí znížiť počet cigariet, drinkov alebo iných závislostí.

Prestať je jednoduché, ale udržať si toto nastavenie je výzvou. Želajte si preto pevnú vôľu a nech je váš zlozvyk akýkoľvek, môže to byť aj závislosť na nakupovaní alebo priveľa času stráveného na mobile, nastavte si svoje ciele ako zmenu životného štýlu. V takom prípade máte oveľa vyššiu šancu uspieť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok