Tvrdý tréning priniesol ovocie, hovorí Grigar. V ankete Športovec roka mu patrí tretie miesto

TA3 TASR
20.12.2021 15:46

Vodný slalomár Jakub Grigar sa medzi najlepšou desiatkou v ankete slovenský Športovec roka 2021 objavil premiérovo a hneď mu patrila tretia priečka. Vyslúžil si ju za striebornú medailu na olympiáde v Tokiu v disciplíne K1.

Tvrdý tréning priniesol ovocie, hovorí Grigar. V ankete Športovec roka mu patrí tretie miesto
TASR/Pavol Zachar

Grigar počas svojej kariéry zaznamenal už nejeden úspech. Dvakrát získal zlato na MS do 23 rokov, raz i na ME rovnakej vekovej kategórie. Zo súťaže dospelých má dve striebra z MS z hliadok K1. Individuálne striebro z olympiády ho však katapultovalo medzi slovenskú športovú elitu.

"Športovca roka som často sledoval a myslel som si, že uspieť v tejto ankete je pre mňa niečo nedosiahnuteľné. Na vrchných priečkach boli legendy slovenského športu a nevedel som si predstaviť, že by som sa medzi ne dostal. Odhodlal som sa však ísť na cestu tvrdého tréningu. Prinieslo to ovocie, medailu a napokon aj tretie miesto v tejto ankete," vyjadril spokojnosť s uplynulým rokom 24-ročný kajakár.

Jakub Grigar TASR/Michal Svítok

Medailista z Liptovského Mikuláša

Rodák z Liptovského Mikuláša mohol pod piatimi kruhmi zažiariť už ako tínedžer v Riu de Janeiru 2016. Zajazdil tam najrýchlejšie semifinále a aj vo finále bojoval o zlato, no napokon obsadil 5. miesto. Tento moment ho nezlomil, naopak povzbudil do ďalšej práce a v Tokiu už potvrdil, že je slovenskou medailovou nádejou.

"Na významných podujatiach je vždy náročné zajazdiť dobrý výsledok, no úspech na olympiáde pre mňa nebol prekvapením. Išiel som tam pripravený veľmi dobre. Vedel som, že na medailu mám. Získal som ju, čo ma veľmi potešilo a verím, že sa mi môj výsledok z hier ešte podarí vylepšiť."

Grigar si nerobí ťažkú hlavu z toho, že na ďalších vrcholných podujatiach bude už štartovať s prívlastkom olympijského medailistu. "Nemyslím si, že budem teraz pod tlakom. Zisk medaily v Tokiu skôr podporil moje sebavedomie. Viem, že mám na to, aby som jazdil na pódiové umiestnenia a to bude pozitívne v nadchádzajúcich pretekoch," skonštatoval Grigar, ktorého v roku 2022 čaká európsky šampionát v Liptovskom Mikuláši a svetový v nemeckom Augsburgu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok