Ďalší krok zo strany Bieloruska. Rozhodli sa znížiť počet diplomatov na Západe a chcú ich presunúť tam, kde budú potrební

TA3 TASR
20.12.2021 13:50

Bielorusko výrazne zníži svoju diplomatickú prítomnosť v západnej Európe a zvýši ju v krajinách Spoločenstva nezávislých štátov, Číne a zemepisne vzdialenejších štátoch.

Hraničí to s ekonomickou vojnou, tvrdí Bielorusko o sankciách za odklonené lietadlo
TASR/AP

Podľa agentúry TASS to v pondelok - po predložení príslušnej správy Západom neuznanému prezidentovi Alexandrovi Lukašenkovi -oznámil šéf bieloruského ministerstva zahraničných vecí Uladzimir Makej. Makej spresnil, že Bielorusko výrazne znižuje počet diplomatov na svojich zastupiteľstvách na Západe, nie počet ambasád ako takých. Vysvetlil, že týchto diplomatov ministerstvo vo veľkej miere "presúva do iných oblastí, kde budú potrební".            

Spresnil, že diplomatická prítomnosť Bieloruska sa posilní v krajinách, ktoré sú preň strategicky dôležitými partnermi, napríklad v Číne a Indii. Dodal, že sa uvažuje o otvorení nových bieloruských veľvyslanectiev "v Afrike, v krajinách, ktoré sú solventné a kde je dopyt po našich produktoch". Makej priznal, že jednou z príčin, ktoré viedli k spomínaným zmenám, je aj sankčný tlak vyvíjaný na Bielorusko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok