Hlavné mesto sa zaoberá tragédiou na Kolibe, rodine zosnulého vyjadrilo úprimnú sústrasť

TA3 TASR
19.12.2021 15:53

Okolnosťami nedeľnej tragédie na bratislavskej Kolibe, kde došlo k úmrtiu maloletého chlapca, na ktorého spadol zlomený konár zo stromu, sa zaoberá mesto Bratislava i mestská časť Nové Mesto.

Slovensko má starostu budúcnosti, niektoré miesta Bratislavy sa zmenili na nepoznanie
TASR/Jakub Kotian (ilu)

"Miesto nešťastia preverujeme a zaistíme všetky potrebné kroky pre udržanie bezpečnosti," uviedla hovorkyňa bratislavskej samosprávy Katarína Rajčanová. Hlavné mesto zároveň vyjadrilo úprimnú sústrasť rodine zosnulého chlapca.

Magistrát deklaruje, že pracovníci Mestských lesov v Bratislave stav stromov v bratislavskom lesoparku, najmä v okolí siete turistických chodníkov, pravidelne kontrolujú a vykonávajú prierez suchých konárov či celých stromov.

"Na nedeľu vydal Slovenský hydrometeorologický ústav pre okres Bratislava v ranných hodinách prvý stupeň výstrahy pred vetrom. Signalizačný systém mestských lesov pravidelne a automaticky zdôrazňuje možné nebezpečenstvo až pri vydaní druhého stupňa výstrahy," podotkla Rajčanová.

Starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý na sociálnej sieti uviedol, že situáciu preveruje aj ich mestská časť, keďže k tejto tragédii došlo v jej katastri. Obyvateľov i návštevníkov Bratislavy vyzval, aby si aktuálne dávali pozor na silný vietor.

Kusý neskôr na sociálnej sieti informoval, že sa na mieste stretol so zástupcami polície aj Mestských lesov Bratislava, pod ktorých správu táto lokalita patrí. Pri nešťastí mal podľa starostu zomrieť päťročný chlapec, ktorý bol v lese na prechádzke s rodinou. "Po dnešnej veternej smršti som vedenie nášho EKO podniku VPS - Bratislava-Nové Mesto požiadal, aby skontrolovalo aj našu mestskú zeleň, či vietor neporušil niektoré stromy," uviedol Kusý. Ľudí vyzval, aby ak sa vyberú na výlet do lesa, boli maximálne opatrní a v zlom počasí sa mu radšej vyhli.

Na bratislavskej Kolibe na Ceste na Kamzík došlo v nedeľu dopoludnia k pádu konára zo stromu na maloletého chlapca. Ten zraneniam podľahol. Prípad vyšetrujú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok