Volejbalistky Doprastavu postúpili do 16-finále Challenge Cupu

TA3, TASR
22.11.2012 21:23

Volejbalistky Doprastavu Bratislava zvíťazili vo štvrtkovej odvete 2. kola Challenge Cup-e v Hant Aréne nad cyperským tímom Asado Anorthosis Famagusta 3:0 a po dvojnásobnom víťazstve s prehľadom postúpili do 16-finále tejto súťaže.

Volejbalistky Doprastavu postúpili do 16-finále Challenge Cupu
SITA

Doprastav Bratislava - Asado Anorthosis Famagusta 3:0 (20, 23, 22)
73 minút, rozhodovali Vajciakovič (Bielorus.) a Husejnovič (BaH), 200 divákov
Prvý zápas: 3:0, do 16-finále postúpil Doprastav

Zostavy:
Doprastav: Crkoňová, Abrhámová, Drobňáková, Jelínková, Pencová, Reháková, Stankovianská, (libero Nikmonová, Skalová)
Famagusta: Mudrická, Koutaová, Gorinová, Pavlouová, Vassiliouová, Lavrukovová (libero Angelopolouová, Zempylová, S. Ioannouová, Davidová)

Domáce, ktoré sa zo svojej haly v PKO museli presťahovať do Hant Arény (ich hala nezodpovedá predpisom CEV) prehrávali v úvode 1:3. Od stavu 4:4 však už boli vždy o niečo vpredu a od stavu 16:13 si už set postrážili, aj keď v jeho závere potrebovali na jeho potvrdenie až tri setbaly. Aj úvod druhého setu mal podobný vývoj (1:3), v ďalšom priebehu sa ale oba tímy dlho držali bok po boku (14:14).

Až potom Doprastaváčky získali vedenie 16:14 a 17:15, lenže súperkám sa znova podarilo dotiahnuť. S blížiacou sa koncovkou Bratislavčanky ušli na rozdiel štyroch bodov (21:17), zdalo sa že set bez väčších problémov získajú. Niekoľkými vlastnými chybami ale ponúkli svojim súperkám šancu, a tie to dotiahli až na 24:23, našťastie pre nich hráčka Famagusty pokazila podanie.

Ani tretie dejstvo nerozbehli domáce hráčky najlepšie (0:3, 1:4) a až do 10:10 len doťahovali vedenie súperiek. Za toho stavu im vyšlo niekoľko úspešných blokov, vďaka ktorým naklonili misky váh na svoju stranu (12:10, 13:11, 14:12), ale hostky sa znova dotiahli (14:14). V závere setu mali pevnejšie nervy domáce volejbalistky a doviedli zápas do víťazstva 3:0, teda rovnakého aké dosiahli aj na Cypre.

Hlasy po zápase:
Marek Rojko, tréner Doprastavu: "Tieto zápasy sa dajú porovnať v tom, že mali veľmi podobný priebeh. V niektorých fázach setov vyhrávali Cyperčanky. Rozdiel medzi týmito zápasmi bol v tom, že teraz sme minimálne o triedu horšie podávali, ako na Cypre. Tam sme dali 16 bodov podaním, dnes sme veľakrát kazili ľahký servis. V princípe bol útočný potenciál súperiek u dvoch-troch hráčok, ale inak slabá prihrávka, slabé podanie. Takže sme nepocítili ani taký tlak a mohli sme si vyskúšať jednu vec a to prihrávať vo dvojici. Sme radi, že sme si vybojovali postup."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok