Slovenská výprava v plávaní na MS skončila. V tíme prepukol koronavírus

TA3 TASR
19.12.2021 12:33

Slovenská výprava predčasne ukončila svoje účinkovanie na majstrovstvách sveta v plávaní v krátkom bazéne v Abú Zabí. Dôvodom je prepuknutie koronavírusovej nákazy v tíme, pozitívne testy mali štyri osoby a v karanténe sú aj ďalšie tri ako blízke kontakty.

Slováci nezasiahli už do nedeľňajších rozplávb. "Na základe viacerých pozitívnych výsledkov po testovaní na Covid-19 som bola nútená nasledovať pravidlá FINA a odhlásiť celý tím z ďalších súťaží na MS," uviedla v oficiálnom vyjadrení generálna sekretárka Slovenskej plaveckej federácie Ivana Langeová. 

"Nebolo to ľahké rozhodnutie, nakoľko niektorí mali svoje hlavné disciplíny ešte pred sebou, ale vzhľadom na rýchlosť, ktorou sa vírus šíri, sa cítim povinná prebrať zodpovednosť za zdravie všetkých zúčastnených a uprednostniť ho pred možnými dosiahnutými výsledkami. Do dnešného dňa sú v tíme štyria pozitívne testovaní s príznakmi choroby a ďalší traja sú povinní ísť do karantény na pretestovanie ako kontaktné osoby."

Všetky pozitívne i kontaktné osoby podstúpili vyšetrenia v miestnej nemocnici a čaká ich 10-dňová karanténa v hoteli. Kontaktné osoby prepustia po opakovanom negatívnom teste z karantény pred vypršaním 10 dní. "Tím slovenských plavcov sa počas celej súťaže riadil predpísanými pravidlami a dodržoval pravidlá nastavené FINA. Bohužiaľ, napriek tomu sa šíreniu nákazy nedokázalo zabrániť," dodala Langeová.

K udalostiam v Abú Zabí sa vyjadril aj prezident  Slovenskej plaveckej federácie Ivan Šulek. "Je nám to všetkým ľúto. Sme si vedomí, že športovci urobili všetko pre čo najlepšie výsledky a stalo ich to veľa síl a odriekania, ale zdravie a rešpektovanie nariadení by sme mali všetci dodržiavať, či je to športovec, alebo funkcionár  Slovenskej plaveckej federácie," uviedol Šulek v tlačovej správe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok