POČASIE: Ojedinele snehové jazyky a poľadovica. Denná teplota do 5 stupňov

TA3 SHMÚ
19.12.2021 07:02

Premenlivá veľká, lokálne zmenšená oblačnosť. Ojedinele, na severe na mnohých miestach sneženie, v polohách do 500 m aj dážď. Ojedinele snehové jazyky a poľadovica. Denná teplota 0 až 5, na juhozápade a juhu stredného Slovenska do 8 st. Severozápadný vietor do 35, v nárazoch do 65 km/h. Nad pásmom lesa víchrica.

Situácia

Za teplým frontom, ktorý v noci postúpil cez našu oblasť ďalej na juhovýchod k nám bude prechodne prúdiť teplejší vzduch od severozápadu. V priebehu dňa nad našu oblasť postúpi od severu studený front spojený s tlakovou nížou nad východnou Európou.

Predpoveď počasia

Premenlivá, prevažne veľká, miestami - najmä v južnej polovici aj zmenšená oblačnosť. Ojedinele, na severe na mnohých miestach sneženie alebo snehové prehánky, v polohách do cca 500 m lokálne aj dážď alebo dážď so snehom. Zrána možnosť poľadovice a na severe ojedinele tvorba snehových jazykov. Najvyššia denná teplota 0 až 5, v južnej polovici západného Slovenska a miestami aj na juhu stredného Slovenska okolo 7 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -1 st. Popoludní ochladzovanie. Západný až severozápadný vietor 3 až 12, v nárazoch okolo 16 m/s (10 až 45, nárazy 60 km/h). V Košickom kraji a na Gemeri slabý vietor. Nad pásmom lesa prudký vietor až víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 3, na severe miestami okolo 5 mm / od cca 500 m do 7 cm snehu  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok