Talianka Goggiová vyhrala aj tretí zjazd vo francúzskom Val d'Isre

TA3 TASR
18.12.2021 12:12

Talianska lyžiarka Sofia Goggiová vyhrala aj tretí zjazd olympijskej sezóny vo francúzskom stredisku Val d'Isre a dostala sa na čelo celkového poradia Svetového pohára. Cieľ preťala v čase 1:41,71 minúty a pred druhou Američankou Breezy Johnsonovou mala náskok 27 stotín sekundy. Tretiu priečku obsadila Rakúšanka Mirjam Puchnerová s mankom 0,91 s.

Talianka Goggiová vyhrala aj tretí zjazd vo francúzskom Val d'Isre
TASR/AP

Olympijská víťazka z Pjongčangu 2018 išla od začiatku veľmi agresívne a v hornej časti ju v jednom z oblúkov takmer vynieslo, do prostredného úseku trate si však priniesla obrovskú rýchlosť a v ideálnom zjazdovom postoji si ju dokázala udržať až do cieľa. Ten preťala až o sekundu a pol rýchlejšie ako jej dovtedy vedúca krajanka Elena Curtoniová.

Z nasledujúcich pretekárok ju dokázala ohroziť len ďalšia zjazdárska špecialistka Johnsonová, ktorá bola v cieli o 27 stotín pomalšia. Zopakovala tak umiestnenia z kanadského Lake Louise spred dvoch týždňov, kde ju v oboch zjazdoch zdolala práve iba Goggiová.

Dvadsaťdeväťročná Talianka dosiahla už štvrté víťazstvo v prebiehajúcej sezóne a z toho tretie v zjazde. Vo Svetovom pohári ich má na konte dokopy už pätnásť, pričom jedenásťkrát vyhrala vo svojej obľúbenej disciplíne a štyrikrát sa tešila z prvenstva v super-G. V oboch disciplínach vedie poradie SP a po sobotňajšom triumfe sa dostala aj na čelo celkového o desať bodov pred Američanku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá v zjazde vo Val d'Isre neštartovala.

Vo francúzskom stredisku nepretekajú ani Slovenka Petra Vlhová a Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorá mala v piatok pozitívny test na koronavírus a vynechá aj budúcotýždňové podujatie v Courcheveli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok