Korčok sa stretol s gruzínskym ministrom obrany. Rozprávali sa o spolupráci ale i o vstupe krajiny do NATO

TA3 TASR
17.12.2021 16:07

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok diskutoval v piatok s gruzínskym ministrom obrany Džuanšerom Burčuladzem aj o vzájomnej spolupráci oboch krajín. Vyjadril podporu tzv. politike otvorených dverí na vstup Gruzínska do NATO.

Slovensku sa hlási vyše 200 ľudí, ktorí by chceli odísť z Afganistanu, potvrdil Korčok
TASR/Jakub Kotian

Informovali o tom z komunikačného odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky. "Šéf slovenskej diplomacie ocenil pokrok, ktorý Gruzínsko doteraz dosiahlo v integračných snahách a reforme ozbrojených síl. Zároveň zdôraznil pripravenosť Slovenska užšie spolupracovať v politicko-bezpečnostnej oblasti," spresnilo ministerstvo. 

Ministri diskutovali aj o aktuálnej situácii na ukrajinsko-ruských hraniciach, otázkach regionálnej stability a bezpečnosti v oblasti Čierneho mora a možnostiach mierového riešenia konfliktu v Gruzínsku.

Burčuladze podľa ministerstva ocenil trvalú podporu suverenity a teritoriálnej integrity Gruzínska v rámci jeho medzinárodne uznaných hraníc zo strany Slovenska, ako aj politické postoje a praktickú pomoc pri napĺňaní euro-atlantických integračných ambícií. 

"V rámci rozhovoru o spolupráci NATO – Gruzínsko minister Burčuladze vyzdvihol príspevky Slovenskej republiky do zvereneckého fondu a činnosť expertov na obranné vzdelávanie, ktorí od roku 2016 pôsobia na Defence Institution Building School v Tbilisi," priblížil rezort zahraničia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok