Švajčiarsky súd čiastočne zbavil viny odsúdeného Slováka

TA3 TASR
17.12.2021 10:37

Súd vyššej inštancie vo Švajčiarsku čiastočne zbavil viny jedného z dvojice Slovákov, ktorých ešte v roku 2018 súd nižšej inštancie uznal za vinných z pokusu o vydierane a z podvodu a vyhostil ich z krajiny. Informoval o tom vo štvrtok na svojej webovej stránke švajčiarsky denník Neue Zürcher Zeitung (NZZ).

súd kladivko spravodlivosť
TA3

Dvojica Slovákov vo Švajčiarsku sa podľa NZZ zameriavala na homosexuálnych mužov v staršom veku a pokúšala sa vydierať katolíckeho kňaza, ktorému sa vyhrážala zverejnením obrázkov so sexuálnym obsahom. Kňaz takisto v roku 2018 súhlasil, že mužom požičia peniaze, ktoré mu neskôr vrátia. Oboch mužov odsúdili v decembri 2018. Jednému zo Slovákov sa podarilo so svojou žiadosťou o zbavenie obvinení čiastočne uspieť, píše NZZ. Súd vyššej inštancie ho zbavil obvinení z podvodu.

Trest za pokus o vydieranie v dĺžke 240 dní odňatia slobody však zostáva v platnosti. Muž si ho však už odsedel, pretože vo väzbe strávil 572 dní. Za dni navyše ho švajčiarske úrady odškodnia. Trest vyhostenia v jeho prípade takisto nie je právoplatný, píše NZZ. Rozhodnutie súdu ešte nie je právoplatné.

Súd v okrese Andelfingen tomuto mužovi 10. decembra 2018 udelil trest odňatia slobody v dĺžke 30 mesiacov a vyhostil ho zo Švajčiarska na šesť rokov. Mužova právnička žiadala zrušenie obvinení. Právnička neskôr zomrela a nahradil ju nový právnik, dodaoĺ NZZ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok