Krajinu odovzdávame v dobrom stave, tvrdí Babiš

TA3 TASR
17.12.2021 09:59

Dosluhujúci český premiér Andrej Babiš v piatok ráno zorganizoval poslednú tlačovú konferenciu vo funkcii, niekoľko hodín pred formálnym odovzdaním úradu nastupujúcemu predsedovi vlády Petrovi Fialovi

Babiš na úvod tlačovej konferencie povedal, že zvolal posledné rokovanie vlády, aby sa poďakoval svojim ministrom za spoluprácu. Za úspech považuje, že jeho kabinet vydržal celé funkčné obdobie. "Ako sme sľúbili, vláda pracovala až do posledného momentu. O 12.30 h budem tu v Strakovej akadémii vítať nového premiéra Fialu," povedal Babiš.

Premiér v demisii vyhlásil, že krajinu odovzdáva v dobrom stave. "Aká bola naša vláda, to zhodnotí história. ČR však prosperuje, máme nízku nezamestnanosť a podarilo sa nám udržať nízku zadlženosť. Ratingové agentúry nám dávajú skvelé ratingy," vyhlásil Andrej Babiš.

Na záverečnej tlačovej konferencii vystúpil dosluhujúci premiér spolu s vicepremiérom Karlom Havlíčkom, vicepremiérkou Alenou Schillerovou a ministrom zdravotníctva Adamom Vojtěchom.

Išlo o posledné mediálne vystúpenie vlády v demisii. O 11.00 h prezident Miloš Zeman na zámku v Lánoch vymenuje novú vládu premiéra Fialu, čím sa kabinet zložený zo strán ODS, TOP 09, KDU-ČSL, Piráti a Starostovia ujme oficiálne moci v krajine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok