Tajfún Rai spôsobil rozsiahle záplavy. Vyše 300 tisíc ľudí muselo opustiť svoje domovy

TA3 TASR
17.12.2021 09:47

Najmenej jeden človek zahynul a viac ako 332 tisíc obyvateľov Filipín muselo opustiť svoje domovy po tom, ako tajfún Rai spôsobil rozsiahle záplavy a zosuvy pôdy.

povodeň záplava tajfún Mangkhut 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Rai zasiahol územie ostrovného štátu vo štvrtok a priniesol so sebou intenzívne zrážky a prudký vietor. Viacero riek sa vylialo z korýt a mnohé oblasti hlásili prívalové povodne. Podľa agentúry DPA to uviedli v piatok miestne úrady.

Národná agentúra pre katastrofy uviedla, že živel si vyžiadal najmenej jednu obeť a že preveruje správy o ďalších tragédiách. Určenie rozsahu škôd však komplikujú výpadky elektriny a nefungujúce komunikačné linky.

Filipínsky meteorologický úrad uviedol, že tajfún už mierne zoslabol. Vietor však stále dosahuje rýchlosť 155 kilometrov za hodinu, v nárazoch má až 235 km/h. Letecké spoločnosti zrušili desiatky vnútroštátnych letov a pozastavená bola aj námorná doprava.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky ešte v utorok varovalo Slovákov pred cestou do postihnutých oblastí.

"V prípade ťažkostí sa občania môžu obrátiť na veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Jakarte," doplnil rezort diplomacie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok