Ťažké rozhodnutie pre britskú kráľovnú. Pre koronavírus musela zrušiť tradičný rodinný obed

TA3 TASR
16.12.2021 14:32

Britská kráľovná Alžbeta II. zrušila tohtoročný tradičný rodinný vianočný obed z preventívnych dôvodov, pretože počty nových prípadov ochorenia Covid-19 v Spojenom kráľovstve prudko stúpajú.

Alžbeta II. kráľovná 1140 px
TASR/AP

Informoval o tom denník The Guardian s odvolaním sa na zdroje z prostredia Buckinghamského paláca. Kráľovná bola ešte v stredu rozhodnutá obed s približne 50 hosťami uskutočniť, píše The Guardian. Vo štvrtok však usúdila, že by to nebolo zodpovedné.

Majú najviac nakazených od začiatku pandémie

Poradca britskej vlády, epidemiológ Chris Whitty, v stredu obyvateľov krajiny upozornil, aby sa v období pred Vianocami zbytočne nestretávali s ďalšími osobami. Spojené kráľovstvo ohlásilo v stredu 78.610 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najviac od začiatku pandémie.

Deväťdesiatpäťročná panovníčka tradične každý rok 25. decembra svoje deti, vnúčatá a pravnúčatá pozýva na obed do Buckinghamského paláca. Panovníčka následne odchádza do Sandringhamu v Norforlku na východe Anglicka, kde trávi vianočné sviatky. 

Tohtoročné Vianoce sú pre kráľovnú prvé od smrti jej manžela princa Filipa, s ktorým bola zosobášená 73 rokov. Filip na rodinných Vianociach chýbal aj vlani. Niekoľko dní pred Vianocami strávil v nemocnici, odkiaľ ho previezli rovno do Sandringhamu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok