Žilinka nezistil dôvody na zrušenie obvinenia exministra Žigu, stíhaný je pre podplácanie

TA3 TASR
16.12.2021 11:59

Generálny prokurátor Maroš Žilinka nezistil dôvody na zrušenie obvinenia exministra Petra Žigu, ktorý je trestne stíhaný pre prečin podplácania.

Peter Žiga 1140 px (SITA/Diana Černáková)
SITA/Diana Černáková

Vyplýva to z vyjadrenia hovorcu Generálnej prokuratúry SR Dalibora Skladana. "Maroš Žilinka dňa 9. decembra 2021 nevyhovel návrhu obvineného P. Ž., ktorým sa domáhal zrušenia uznesenia vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry o vznesení obvinenia zo dňa 17. decembra 2020 a naň nadväzujúceho uznesenia prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry o zamietnutí sťažnosti zo dňa 7. júla 2021," spresnil hovorca.

Doplnil, že generálny prokurátor po preskúmaní veci nezistil dôvody na zrušenie napadnutých právoplatných rozhodnutí v prípravnom konaní.

"Dospel k záveru, že v aktuálnom štádiu trestného konania zistené skutočnosti dostatočne odôvodňujú záver o dôvodnosti trestného stíhania obvineného P. Ž. pre prečin podplácania," podotkol Skladan.

Žiga je v súčasnosti poslancom Národnej rady SR a pôsobí v mimoparlamentnej strane Hlas-SD. Podozrenia z podplácania odmieta.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok