NHL: Washington prehral na ľade Chicaga. Ovečkin gólom v presilovke vyrovnal ligový rekord

TA3 TASR
16.12.2021 08:07

Hokejisti Washingtonu so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym prehrali v noci na štvrtok v zámorskej NHL na ľade Chicaga 4:5 po predĺžení. Kapitán hostí Alexander Ovečkin otvoril skóre v 24. minúte a strelil už svoj 274. gól v presilovke, čím vyrovnal ligový rekord Davea Andreychuka.

NHL: Washington prehral na ľade Chicaga. Ovečkin gólom v presilovke vyrovnal ligový rekord
TASR/AP

Capitals prehrávali v závere 3:4, no tri sekundy pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal Conor Sheary a poslal zápas do predĺženia. V ňom uspeli Blackhawks, keď o ich víťazstve rozhodol v 62. minúte obranca Caleb Jones, pre ktorého to bol prvý gól v sezóne. Alex DeBrincat pomohol k triumfu Chicaga dvomi presnými zásahmi, Ovečkin, Sheary a Lars Eller mali v drese Washingtonu bilanciu 1+1. 

Do zostavy "Caps" sa vrátil elitný švédsky center Nicklas Bäckström, ktorý vynechal úvodných 28 zápasov pre problémy s bedrovým kĺbom, v sezónnej premiére si pripísal asistenciu. Fehérváry odohral 21:17 minút, vyslal jednu strelu na bránku, rozdal tri bodyčeky, pripísal si dve trestné minúty a zaznamenal aj plusový bod.

Trápiaca sa Arizona podľahla New Yorku Rangers 2:3 a utrpela šiestu prehru v sérii. Kaapo Kakko sa podieľal na víťazstve "jazdcov" dvomi gólmi, Chris Kreider nazbieral tri asistencie, Mika Zibanejad mal gól a asistenciu. V ďalšom zápase si Anaheim poradil doma s nováčikom zo Seattlu 4:1.

Výsledky zápasov NHL

Chicago - Washington 5:4 pp

Arizona - New York Rangers 2:3 

Anaheim - Seattle 4:1

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok