Poprad deklasoval Liptákov, Čiliakovi nedokázali streliť ani jeden gól

TA3 TASR
15.12.2021 22:46

Hokejisti Popradu a Liptovského Mikuláša využili reprezentačnú prestávku na to, aby dohrali zápas 12. kola Tipos extraligy. Podtatranské derby napokon ovládol domáci Poprad.

Duel začali aktívnejšie Liptáci a Jurík hneď v druhej minúte opečiatkoval žrď. Zo strany hostí to však bolo všetko a úvodnú tretinu jasne ovládli kamzíci. V piatej minúte otvoril skóre Arniel, v desiatej zvýšil na 2:0 Mlynarovič, v 14. sa k ním pridal Svitana a v 17. minúte prekonal Vošvrdu opäť Arniel.

Pre českého brankára sa zápas skončil a po tomto góle ho vystriedal Kozel. Ten držal čisté konto iba do 22. minúty, keď Arniel zavŕšil hetrik. Liptákom sa nedarilo v zakončení a Čiliaka ohrozili iba 13-krát. 

Veľkú šancu mal napríklad Hovorka, no neuspel. Na druhej strane bol na neudržanie Arniel, ktorý dal v 48. minúte už svoj štvrtý gól. O chvíľu sa pridali do listiny strelcov Mlynarovič s Vandasom a skazu Liptákov dokončil opäť Arniel. Kanaďan sa totiž na víťazstve 9:0 podieľa až piatimi gólmi, čím vyrovnal rekord slovenskej najvyššej súťaže. Poprad je v tabuľke šiesty, Liptovský Mikuláš figuruje na poslednom 12. mieste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok