Vo zvolenskej firme sa strieľalo, zahynuli traja ľudia

TA3, TASR, SITA, Cas.sk
22.11.2012 11:27

V jednej zo zvolenských firiem sa vo štvrtok ráno ozývala streľba. Zahynuli traja ľudia, polícia útočníka zadržala.

Vo zvolenskej firme sa strieľalo, zahynuli traja ľudia
SITA

Streľba sa ozvala krátko po ôsmej ráno v malej strojárskej firme TC Trade na Jesenského ulici, na okraji mesta.

Bývalý konateľ firmy, ktorý v nej už takmer rok nepracuje, sa na vrátnici nahlásil ako návšteva a prišiel do kancelárie. Legálne držanou zbraňou začal strieľať na bývalých kolegov. Troch mužov zabil. Podľa polície išlo o Ivana H. (56).

Ako uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Jana Vrbická, podozrivý muž bol hneď na mieste zadržaný policajnou hliadkou. "V tejto chvíli prebiehajú procesné úkony," dodala.

Políciu zavolala manželka najmladšej z obetí. Medzi obeťami bol aj jej svokor. Po incidente sa údajne zrútila a museli ju ošetriť záchranári.

Na mimoriadnom brífingu o tom informoval banskéobystrický policajný riaditeľ Marian Slobodník. K činu došlo podľa neho po hádke. Ivan zastrelil všetkých troch majiteľov, respektíve spoločníkov firmy: 62-ročného Milana P., jeho 36-ročného syna Mariána P. a 45-ročného Adolfa P. „Páchateľ vystrelil do tiel poškodených väčšie množstvo striel. Na následky týchto striel všetci traja skonali,“ uviedol Slobodník. Príčina tragédie je zatiaľ nejasná, údajne však išlo o finančné spory.

Zábery z miesta tragédie

01.jpg
01b.jpg
02.jpg
03.jpg
Témy: Polícia
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok