Žene, ktorá sa pokúsila zabiť dcéru i seba, udelil súd podmienečný trest

TA3 TASR
15.12.2021 10:52

Krajský súd v Plzni udelil v stredu päťročný podmienečný trest odňatia slobody za opilstvo Bieloruske, ktorá sa vlani v júli v opitosti pokúsila zabiť svoju dcéru i seba.

súd kladivko spravodlivosť
TA3

Táto žena (38) podľa obžaloby svoju vtedy štvorročnú dcéru napadla v byte v Plzni, kde ju porezala na krku i na rukách. Následne sa pokúsila podrezať si žily. Pomoc privolali susedia, ktorí začuli krik. "Obžalovaná žena bola v stave alkoholového delíria, keď nebola schopná rozoznať nebezpečenstvo svojho konania a ovládať ho," povedal štátny zástupca Jakub Kubias. Vzhľadom na jej nepríčetnosť súd tento útok nemohol posúdiť ako pokus o vraždu.

Obžalovaná na súde svoju vinu priznala a súhlasila s trestom. "Je mi ľúto, čo sa stalo. Snáď to dcérke v budúcnosti budem môcť vynahradiť," povedala. Podľa rozsudku musí absolvovať aj protialkoholické liečenie. V súčasnosti je umiestnená v psychiatrickej liečebni a podľa znalcov je závislá od alkoholu. "V triezvom stave nie je pre spoločnosť nebezpečná. V prípade konzumácie alkoholu je však situácia opačná," uviedli znalci a dodali, že pre ženu je preto "dôležitá abstinencia".

Témy: Plzeň Sud
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok