Slovan zakončil prvú polovicu základnej časti prehrou

SITA, TA3
21.11.2012 21:18

Hokejisti Slovana Bratislava zakončili prvú polovicu základnej časti Kontinentálnej hokejovej ligy prehrou v Slovnaft aréne s Torpedom Nižnij Novgorod 1:4. Bratislavčanom zápas nevyšiel a súperovi nevrátili prehru po samostatných nájazdoch z nedeľňajšieho duelu na jeho ľade.

Nižnij Novgorod sa vďaka trom bodom dostal v tabuľke Západnej konferencie na 6. miesto práve pred slovenského účastníka KHL. Slovan z 26 stretnutí doterajšieho priebehu vyhral 13, z toho štyri po samostatných nájazdoch a na svojom konte má 38 bodov. Ďalší zápas v KHL odohrá Slovan v piatok 23. novembra, keď privíta o 19.00 h na vlastnom ľade Atlant Mytišči.

HC Slovan Bratislava - Torpedo Nižnij Novgorod 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)
Góly: 45. T. Mikúš (A. Šťastný) - 3. Hietanen (Thörnberg), 9. Thörnberg, 27. Thörnberg (D. Makarov, M. Potapov), 33. Galuzin (Valujskij, Černov) 
Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Anisimov, Buturlin - Sadovnikov, Sazonov (všetci Rus.), 10 055 divákov. 

Zostavy
Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Štajnoch, Sekera, J. Tabaček, Sersen, Švarný - Bartovič, Bližňák, L. Hudáček - Michel Miklík, Lipiansky, Vondrka - Kukumberg, Kytnár, Dravecký - M. Daňo, Ölvecký, T. Mikúš - A. Šťastný 
Nižnij Novgorod: Kovaľ - Hietanen, Malenkich, Kousa, J. Varlamov, Jevsejenkov, Vasiliev - Thörnberg, D. Makarov, I. Krikunov - Siomin, Ellison, Varnakov - M. Potapov, Gorbunov, Zajnullin - Černov, Galuzin, Valujskij 

Slovan v stredu zaostal v prvej polovici duelu za očakávaniami vypredaného hľadiska. Jeho hráči robili chyby, pri puku boli oveľa neskôr ako súperi, nevedeli si vypracovať poriadnu príležitosť na skórovanie a na ich hre sa akoby prejavila únava po náročnom programe. Už v 3. min potrestal po 19 sekundách vylúčenie Sersena tečom Thörnbergovej strely Hietanen a zaskočil domácich. Gól udal smer celému duelu. Slovan mohol vyrovnať pri následnej presilovke, ale zahral ju príliš staticky. V 9. min zachytil chybnú rozohrávku Bratislavčanov Thörnberg a tvrdou strelou získal pre hostí dvojgólové vedenie. Slovan bol síce na strely aktívnejší, ale hostia efektívnejší. 
Obraz hry sa nezmenil ani po prvej prestávke. Slovan sa snažil ohrozovať Kovaľa, ale bolo to z väčších vzdialeností a pred bránkou nikto nedorážal. V 27. min využili hostia ďalšiu presilovku, Makarovovu strelu vytlačil Janus len pred Thörnberga, ktorý puk "upratal" tretíkrát do siete. Na opačnej strane mohol znížiť Dravecký, ale faulovaný už nedokázal zasunúť puk za Kovaľa. Slovanu nevychádzali kombinácie, hostia bez problémov zachytávali výpady domácich už na modrej čiare. Hostia boli naďalej efektívni, v 33. min neudržal Janus strelu Černova a Galuzin tiesnený Sekerom poslal puk do siete - 0:4. Slovan potom prežil dlhé oslabenie, z toho dve minúty o dvoch hráčov.

V záverečnej časti hry si domáci aspoň trocha napravili chuť z pokazených prvých dvoch tretín. V 45. min trafil puk po Šťastného vyhratom vhadzovaní z prvej do siete Tomáš Mikúš. Slovan sa tlačil do zakončenia a brankár Kovaľ musel riešiť viacero preňho nepríjemných situácií. Gólman Janus v poslednej dvadsaťminútovke nemal veľa práce. Jeho spoluhráči už skóre zmeniť nedokázali a pripísali si najvyššiu prehru v domácom prostredí v KHL.

Súhrn výsledkov stredajších stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL):


HC Lev Praha - Atlant Mytišči 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) - Marcel Hossa 1+0, Ľubomír Bartečko 0+1, Tomáš Surový 0+1, Juraj Mikuš (všetci HC Lev) 0+1
AK Bars Kazaň - Dinamo Riga 6:2 (2:1, 3:1, 1:0)
Neftechimik Nižnekmask - Donbass Doneck 4:3 po sam. nájazdoch (0:1, 0:0, 3:2 - 0:0, 1:0) - Ján Laco (Donbass) odchytal celý zápas
Traktor Čeľabinsk - Barys Astana 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Avtomobilist Jekaterinburg - Jugra Chanty-Mansijsk 1:2 po sam. nájazdoch (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:1)
Metallurg Magnitogorsk - Avangard Omsk 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Salavat Julajev Ufa - Spartak Moskva 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) - Ivan Baranka (Ufa) 1+0, Branko Radivojevič (Spartak) 0+1
Amur Chabarovsk - Metallurg Novokuzneck 5:1 (0:0, 3:1, 2:0)
CSKA Moskva - Lokomotiv Jaroslavľ 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)
SKA Petrohrad - Severstaľ Čerepovec 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok