Zákaz návštev sa končí, oznámil Lengvarský. Zmeny začnú platiť už o pár dní

TA3 TASR
14.12.2021 16:44

Spolu so zmenami v zákaze vychádzania, ktoré budú platiť od 17. decembra, bude zrušený aj zákaz návštev, oznámil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský na tlačovej besede po rokovaní vlády.

Zmeny zákazov

"Počas dňa sa občania môžu pohybovať s akýmkoľvek účelom," vyjadril sa minister zdravotníctva. Upozornil, že výnimky z nočného zákazu vychádzania sú podstatne menšie, než výnimky z denného zákazu.

Vláda v utorok rozhodla o tom, že od piatka 17. decembra bude zákaz vychádzania platiť len v čase od 20.00 do 5.00 h. Výnimkami z nočného zákazu vychádzania bude napríklad cesta do a zo zamestnania, zdravotná starostlivosť či cesta do obchodov. Rovnako výnimka platí aj na cestu na účel starostlivosti o blízku osobu alebo príbuzného či na vycestovanie do zahraničia. 

Čísla sú lepšie, nie však dobré

V súvislosti s epidemickou situáciou sa naďalej mierne zlepšujú viaceré indikátory. Klesajú počty nových pozitívnych prípadov. Mierny pokles zaznamenali aj počty hospitalizovaných pacientov, avšak tých, ktorí sú odkázaní na umelú pľúcnu ventiláciu, je viac. Informoval o tom šéf Inštitútu zdravotných analýz Matej Mišík. 

Pokles nastal aj v denných počtoch úmrtí. Mišík zdôraznil, že napriek pozitívnemu vývoju sú čísla na Slovensku stále vysoké a nemocnice sú aj naďalej blízko svojich kapacít.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok