Máte záujem o tretiu dávku? Na očkovanie môžete prísť aj bez registrácie

TA3 TASR
14.12.2021 13:56

Záujemcovia o tretiu dávku očkovania proti ochoreniu Covid-19 sa môžu dať zaočkovať aj bez predchádzajúcej registrácie. Stačí, ak sa vo vakcinačnom centre, ktoré očkuje bez registrácie, preukážu platným digitálnym Covid preukazom EÚ o absolvovaní očkovania druhou dávkou.

Očkovacie centrum na štadióne
TA3 / David Duducz

Pripomenula to hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií Alžbeta Sivá. Pracovník vakcinačného centra priamo na mieste overí podmienky uplynutia stanoveného časového obdobia od podania druhej dávky. "Miesta a termíny očkovania bez registrácie zverejňuje Ministerstvo zdravotníctva každý týždeň na stránke https://www.health.gov.sk/Ockovanie-bez-registracie," spresnila Sivá.

NCZI v najbližších dňoch rozošle viac ako 1,5 milióna pozývacích SMS správ na očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu Covid-19. Súčasťou SMS správy je aj PIN kód, ktorý spolu s rodným číslom potrebujú ľudia na registráciu. "Ak občan PIN kód vôbec nemal, NCZI mu pred zaslaním pozývacej SMS správy na očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu Covid-19 vygenerovalo nový," dodala Sivá.

Posilňujúcu dávku je možné podať kompletne zaočkovanej osobe vo veku od 18 rokov najskôr o tri mesiace po aplikovaní poslednej dávky základnej dvojdávkovej očkovacej schémy. Registrovať sa môžu aj ľudia, ktorí okrem vakcinácie následne prekonali Covid-19, alebo im boli podané monoklonálne protilátky. Zaregistrovať sa môžu aj osoby, ktoré boli kompletne zaočkované jednodávkovou vakcínou, tie budú vakcinované už po dvoch mesiacoch.

Registrácia je možná na stránke https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia-3-vlna. Zmeny v podávaní tretej dávky očkovania vyplynuli z pondelkovej aktualizácie usmernenia k aplikácii dodatočnej tretej dávky mRNA vakcíny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok