Popradské letisko v minulom roku profitovalo. Vytvorili sa tiež nové pracovné miesta

TA3 TASR
14.12.2021 13:48

Letisko Poprad-Tatry dosiahlo vlani zisk vo výške 167 000 eur. V roku 2019 pritom hospodárilo s mínusovým výsledkom na úrovni 312 000 eur. Vyplýva to zo správy o výsledku hospodárenia, ktorý na utorkové zasadnutie mestského zastupiteľstva predložilo vedenie letiska.

Z Popradu do Bratislavy lietadlom? Čoskoro to môže byť reálne
TASR

„Neprepustili sme ani jedného zamestnanca, naopak, vytvorili sme nové pracovné miesta, podarilo sa nám po niekoľkých rokoch mínusových čísel dosiahnuť zisk a verím, že sa ho podarí vytvoriť znova,“ uviedol výkonný riaditeľ letiska Peter Dujava, ktorý je zároveň poslancom MsZ.

Náklady ovplyvnila aj pandémia

Celkové náklady letiska v minulom roku dosiahli takmer 2,56 milióna eur, čo je pokles o viac ako 17 percent. V medziročnom porovnaní tržieb z predaja služieb zaznamenali na letisku pokles o viac ako 39 percent a tržieb z predaja tovaru približne o 37 percent. Celkový výpadok tržieb tak dosiahol takmer 700 000 eur a bol spôsobený predovšetkým opatreniami na zabránenie šírenia nového koronavírusu. 

„Významnú položku tvorili ostatné výnosy z hospodárskej činnosti, kde bol zaznamenaný nárast o 656 000 eur, teda o 70 percent,“ uvádza sa v predloženom materiáli. Súvisí to najmä s poskytnutím príspevku zo schémy štátnej pomoci v súvislosti s krízovou situáciou pandémie.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok